Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Verslag van de 2e online vrijwilligersbijeenkomst

donderdag 08 april 2021

Op 7 april mochten we weer een online vrijwilligersbijeenkomst organiseren!

Voorblad Online vrijwilligersbijeenkomst 8-4-21Nadat iedereen in Zoom binnendruppelde, zijn we gestart met een korte Quiz. Je weet nu wat de valkuil is van de vrijwilligerscoördinator Carolien, alsook hoeveel procent van de volwassen ex-couveusekinderen gevolgen ervaren op latere leeftijd als gevolg van de vroeggeboorte. Daarnaast is er een filmpje ontwikkeld en in de bijeenkomst getoond waarin enkele vrijwilligers zich voorstellen. Dit filmpje is gemaakt voor de nieuwe vrijwilligers om een beetje een beeld te krijgen bij wie er betrokken zijn bij Care4Neo. Vervolgens hebben enkele vrijwilligers verteld waar ze mee bezig zijn en zijn er ervaringen en tips gedeeld. Leuk om te zien dat er ook nieuwe initiatieven ontstaan in deze tijd! 

Live vanuit Parijs heeft Sabrina Twilhaar, onderzoeker bij het Frans nationaal instituut voor medisch-wetenschappelijk onderzoek, een lezing gegeven over de gevolgen van vroeggeboorte. Ze is cum laude gepromoveerd op onderzoek naar de gevolgen van ernstige vroeggeboorte voor de ontwikkeling tijdens de puberteit. Een groot deel van haar onderzoek was erop gericht om te begrijpen welke hersenfuncties verstoord zijn bij kinderen die problemen ervaren en hoe dit bijdraagt aan de beperkingen in de intelligentie, de schoolprestaties en het sociaal functioneren na vroeggeboorte. Momenteel doet Sabrina onderzoek naar de grote verschillen in uitkomsten na vroeggeboorte tussen kinderen. Hoe komt het dat sommige kinderen in meer of mindere mate beperkingen en problemen ervaren, terwijl andere kinderen zich ontwikkelen zonder noemenswaardige problemen? Welke rol speelt de omgeving waarin het kind opgroeit hierbij?
Het was een leerzame lezing, er zijn antwoorden gegeven op onze vragen. Bedankt voor je bijdrage Sabrina. 
Leuk dat jij er als vrijwilliger bij aanwezig was!
Heb je het gemist? In het najaar organiseren we wederom een onlinevrijwilligersbijeenkomst. Be there!
Online vrijwilligersbijeenkomst 8-4-21 - I
Online vrijwilligersbijeenkomst 8-4-21 - II

« Terug

Nieuwsoverzicht

Care4Neo biedt nu ook lotgenoten contact in het Engels / Care4Neo offering support in English

Stephanie Ernst12augustus Maak kennis met Stephanie Ernst, moeder van een tweeling met TAPS en sinds kort beschikbaar voor lotgenotencontact in het Engels.

(English version below) lees verder

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neo06juni Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig. lees verder

Wil jij met lotgenoten praten over jouw ervaring?

Terugkomavond UMCG V3kopie.jpg28mei Samen met het UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen- organiseert Care4Neo een terugkomavond voor ouders van te vroeg-, dysmatuur-, of ziekgeboren kinderen die (recent of langer geleden) in het UMCG hebben gelegen. Vanwege de vele aanmeldingen, hebben we een tweede terugkomavond gepland. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten