Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Tweede bijeenkomst voor ex-couveusekinderen

woensdag 14 april 2021

Heel graag nodigt Care4Neo je uit voor een volgende bijeenkomst van het netwerk op woensdagavond 28 april om 20:30 uur. We zijn erg blij met de vele aanmeldingen van ex-couveusekinderen die nog steeds binnen blijven komen. Dit komt mede door de grote inzet van een aantal van jullie om de bekendheid van dit netwerk te vergroten. Dank hiervoor! En natuurlijk opnieuw een hartelijk welkom aan de nieuwe leden.

De bijeenkomst zal in het teken staan van de neonatale follow-up in Nederland en de lange termijn gevolgen van vroeggeboorte. Renate Swarte, neonatoloog in het SKZ te Rotterdam en bestuurslid van het Landelijke Neonatale Follow-Up (LNF) werkgroep, zal eerst een presentatie geven. Zij zal uitleggen hoe de LNF nu werkt en ook een voorzet doen welke verbeteringen mogelijk zouden zijn. Vervolgens zal Sabrina Twilhaar, postdoctoraal onderzoeker bij het INSERM in Parijs, een voordracht houden over de lange termijn gevolgen van vroeggeboorte waarvan we nu kennis hebben. Zij doet dit op basis van haar eigen onderzoek (zoals voor haar proefschrift uit 2019) en haar bekende internationale studies.

Het wordt zo een mooie ontmoeting tussen de wetenschap en het netwerk. Een groot deel van jullie heeft aangegeven meer te willen weten over de follow-up en waar mogelijk hun steentje bij te willen dragen. Renate en Sabrina willen jullie heel graag ontmoeten en jullie ervaringen en meningen horen. Hopelijk hebben we weer een mooie avond met herkenning en erkenning. Natuurlijk zullen we de bijeenkomst weer beginnen met een kennismaking. Er zullen nieuwe leden aanwezig zijn. Het is fijn om te weten van elkaar wie we zijn, welke geschiedenis we hebben, en wat waar iedereen heen wil.

Door corona moet de bijeenkomst vanzelfsprekend online plaatsvinden. We hebben opnieuw gekozen voor MS Teams. Dit is de link om op woensdag 28 april om 20:30 uur de bijeenkomst bij te wonen: klik hier

Mocht je ex-couveusekinderen kennen die betrokken willen worden bij dit netwerk van Care4Neo, dan kan dat natuurlijk. Van harte welkom! Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen. Dit kan via dit e-mailadres excouveusekinderen@care4neo.nl.

 Tot woensdag 28 april! (Aanmelden is niet verplicht, maar het zou wel fijn zijn)

« Terug

Nieuwsoverzicht

Care4Neo biedt nu ook lotgenoten contact in het Engels / Care4Neo offering support in English

Stephanie Ernst12augustus Maak kennis met Stephanie Ernst, moeder van een tweeling met TAPS en sinds kort beschikbaar voor lotgenotencontact in het Engels.

(English version below) lees verder

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neo06juni Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig. lees verder

Wil jij met lotgenoten praten over jouw ervaring?

Terugkomavond UMCG V3kopie.jpg28mei Samen met het UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen- organiseert Care4Neo een terugkomavond voor ouders van te vroeg-, dysmatuur-, of ziekgeboren kinderen die (recent of langer geleden) in het UMCG hebben gelegen. Vanwege de vele aanmeldingen, hebben we een tweede terugkomavond gepland. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten