Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Moeders buidelen 24 uur op WPD: sponsor jij ze ook?

WPD - 24 Uur Buidelendonderdag 14 oktober 2021

Wij, Alberdien en Marijke, moeders van te vroeg geboren zoontjes gaan terug naar de locaties AMC en VUmc waar onze kinderen destijds zijn geboren.

24 uur buidelen Alberdien

Want er is geld nodig voor de nieuwe couveuse-afdeling. 9.000 euro voor comfortabele stoelen, zodat de hechting tussen de baby en de ouders verbetert. Nu zitten de ouders op gewone tuinstoelen. Omdat ze weinig plek innemen op de huidige te kleine afdeling, maar verre van comfortabel. 

Dat heet buidelen: urenlang met je baby op je blote huid. Zodat de baby o.a. zijn warmte beter vasthoudt, beter groeit en meer kan ontspannen.  24 uur buidelen Marijke

Wij gaan terug naar de couveuse-afdeling, de NICU, en gaan 24 uur lang buidelen. Buidelen met een pop, maar verder net als jaren geleden toen onze kinderen op de afdeling lagen te vechten voor hun leven. 

Mentaal en fysiek een beproeving voor ons: weer terug naar die heftige tijd van inmiddels alweer ruim 7 jaar geleden.  

 Wij gaan de uitdaging aan op 17 november. Dan is het Wereld Prematuren Dag, DE dag voor meer bekendheid, begrip en bewustwording.  

Steun jij ons ook?  ttps://steunemma.kentaacare.nl/team/marijke-alberdien 

Alvast bedankt namens alle toekomstige  couveusebaby's en hun ouders.

« Terug

Nieuwsoverzicht

Stimuleringsprijs 2021 is uitgereikt aan Gerda Stam

Stimulatieprijs05december Vorig jaar werd de stimulatieprijs voor het eerst uitgereikt. Dit jaar kreeg de jury van de Richard de Leeuwprijs opnieuw de eer om een stimulatieprijs uit te reiken. Deze keer aan Gerda Stam, verpleegkundig specialist in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. lees verder

Richard de Leeuwprijs 2021 is uitgereikt aan Alberdien Kenbeek

Richard de Leeuwprijs05december Elk jaar reiken we de Richard de Leeuwprijs uit aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor en bijgedragen heeft aan de bewerkstelliging van de doelstellingen van de vereniging. Dit jaar heeft Alberdien Kenbeek deze prijs in ontvangst mogen nemen. Alberdien heeft samen met Marijke 24 uur lang gebuideld met een pop zodat er nieuwe buidelstoelen aangeschaft kunnen worden voor de nieuwe couveuseafdeling van het Amsterdam UMC. lees verder

Deelnemers gezocht voor focusgroep!

18november Vanuit het LUMC, het Erasmus MC en het Radboudumc wordt binnenkort een onderzoek opgestart, genaamd de TINY-studie (Towards INdividualized care for the Youngest). Deze studie richt zich op de perspectieven op zorg bij (dreigende) extreme vroeggeboorte en zal onder andere bestaan uit focusgroepen met volwassenen die zelf extreem vroeg geboren werden. We vinden het belangrijk om ook jullie inzichten te leren kennen! lees verder

Agenda

 1. Uitnodiging Minisymposium Prematurendag

  12 april

  Op woensdagavond 17 november 2021, dus op Wereld Prematurendag, zou in het Erasmus MC een minisymposium georganiseerd worden over de gevolgen van vroeggeboorte. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege COVID-19 restructies, daarom is een nieuwe datum bepaald: 12 april 2022.

  In de bijlage vind je het overzicht van de avond, aangeboden door NICU Erasmus MC en Care4Neo.

  Sprekers op de avond zijn onderzoeker Sabrina Twilhaar en dokter Lidewij Visser. Er worden fragmenten van interviews getoond, er is een panel-gesprek, en ook wordt de Richard de Leeuwprijs uitgereikt.

  Het is mogelijk fysiek aanwezig te zijn na aanmelding, het symposium digitaal live te volgen of later een opname terug te kijken.

Sluiten