Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Oproep aan ouders voor deelname onderzoek 'IMPACT-project' van Care4Neo

IMPACT studie Care4Neo28-04-2022 11:48

Als ouder weet jij als geen ander hoe belangrijk de communicatie met zorgverleners op de afdeling neonatologie is! Onderzoekers van het IMPACT-project willen graag weten hoe deze communicatie nóg beter kan. Specifiek onderzoeken zij hoe informatie over behandelingen het beste kan worden besproken met ouders.

Care4Neo is actief betrokken bij dit project en roept ouders op in groten getale mee te doen aan deze studie. We moedigen vooral ook vaders/partners aan de vragenlijst in te vullen. Stuur de vragenlijst ook gerust door aan andere ouders. Hieronder kun je meer lezen over de studie, de rol van Care4Neo en deelname. Ook vind je een link naar de vragenlijst.

Doel van het onderzoek

Met het IMPACT-project willen de onderzoekers graag meer te weten komen over de gesprekken tussen ouders en zorgverleners (bijv. dokters, verpleegkundigen) over behandeling van te vroeg geboren kinderen. Daarbij wordt door de onderzoekers gekeken hoe zorgverleners informatie over behandelplannen het beste met ouders kunnen delen. De bevindingen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook worden op basis van de onderzoeksresultaten strategieën ontwikkeld om de zorg voor deze groep kinderen en hun ouders in de praktijk te verbeteren.

Betrokkenheid Care4Neo

Het IMPACT-project wordt geleid door dr. Nanon Labrie (assistant professor Taal & Gezondheidscommunicatie, Vrije Universiteit Amsterdam) en een team van onderzoekers. Nanon Labrie is naast communicatieonderzoeker ook zelf ervaringsdeskundige als moeder van een te vroeg geboren dochter (2017, geboren bij 26.3). Care4Neo is vanaf de start van het IMPACT-project betrokken. We hebben bijvoorbeeld meegedacht over de vorm en opzet van het onderzoek, om er zo voor te zorgen dat de uitkomsten direct relevant zijn voor ouders.

Wat vragen wij?

Wil je de vragenlijst over communicatie via deze link invullen? Invullen van de vragenlijst kost circa 25 min. van je tijd. Studiedeelname is volledig anoniem. Als je meedoet, zie je een korte video van een gesprek tussen ouders en zorgverleners. Je beantwoordt vervolgens vragen over dit gesprek. Na afloop ontvang je meer informatie over de video en vragenlijst.

Let op: de vragenlijst kan alleen worden ingevuld op een computer of laptop met geluid.

Wie kan meedoen?

Je kunt meedoen als je 18 jaar of ouders bent, in Nederland woont en Nederlands spreekt. Je hebt tussen 2015-2021 een te vroeg geboren kind gekregen, dat meer dan 1 week in het ziekenhuis heeft gelegen. Klik op de link voor de vragenlijst.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je iets anders hierover kwijt? Neem contact op met Sylvia Obermann, coördinator wetenschap bij Care4Neo via wetenschap@care4neo.nl

« Terug

Nieuwsoverzicht

De Dolphin studie

Dolphin studie logo18mei In Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt veel onderzoek gedaan om de zorg voor pasgeborenen te verbeteren. Binnen de afdeling Neonatologie is vorig jaar de Dolphin studie van start gegaan. Met deze studie onderzoeken we of het geven van extra voedingsstoffen de hersenontwikkeling en lange-termijnontwikkeling van te vroeg geboren kinderen kan verbeteren. Steeds meer studies laten zien dat voeding een hele belangrijke rol speelt in de hersenontwikkeling. Als onderzoeker in opleiding binnen het UMC Utrecht, en aan de hand van ouderervaringen, vertel ik je graag meer over deze studie. lees verder

Interview met de arts-onderzoeker van het PROTEA onderzoek

Inger Duursma18mei In Nederland wordt er veel onderzoek gedaan binnen de neonatologie. Dit kan onderzoek op de afdeling zelf zijn, maar kan ook plaatsvinden na thuiskomst. De Protea studie is een van de vele studies waar Care4Neo betroken bij is. We stellen de arts-onderzoeker van het PROTEA onderzoek graag aan je voor. lees verder

Overplaatsing van de verloskunde naar de NICU

19april De overplaatsing van pasgeborenen van de afdeling verloskunde naar de neonatale intensive care afdeling (NICU) is een complex proces. Dit maakt het borgen van veiligheid heel belangrijk, maar tegelijkertijd ingewikkeld. Door middel van het onderzoek SAFE LANDING vanuit het UMC Utrecht wordt er gestreefd naar het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid en patiënt/ouder gerichtheid bij de overplaatsing van de verloskunde naar de NICU. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten