Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neomaandag 06 juni 2022

Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig.

Parent Organisations Summit - groepsfoto

De EFCNI is de eerste pan-Europese organisatie en het netwerk die de belangen van premature en pasgeboren baby's en hun families behartigt. Het brengt ouders, gezondheidsexperts uit verschillende disciplines en wetenschappers samen met het gemeenschappelijke doel om de gezondheid van premature en pasgeboren kinderen op de lange termijn te verbeteren. De visie van EFCNI is om elke baby de beste start in het leven te geven. 

Care4neo was daar aanwezig, om o.a. inspiratie op te doen en kennis te nemen van nieuwe inzichten. Er werden ook workshops gegeven die ons leren onze doelen nog beter en sneller te bereiken. Dan kun je denken aan fondsenwerving, lobbyen, het maken van beleid en hoe we wetenschappelijke zaken kunnen vertalen naar onze dagelijkse activiteiten. Met zoveel organisaties samen kunnen wij veel leren van andere organisaties en zo ons netwerk vergroten zodat we nog meer kunnen bereiken in het realiseren van onze doelstellingen (er zijn bijvoorbeeld ook andere Nederlandse organisaties aanwezig).  

Parent Organisations Summit - Care4Neo

(v.l.n.r. Namens Care4neo waren Gert-Jan van Steenbrugge (vrijwilliger), Sylvia Obermann (coordinator werkgroep Wetenschap) en Ilona Jochems (voorzitter) aanwezig) 

Wij zijn de oudste vereniging vanuit Europa en hebben daar ook een taak om jongere verenigingen op sleeptouw te nemen en hen te inspireren. Hier vind je de link naar de samenvatting van de summit https://www.efcni.org/parent-organisation-meeting/ 

De volgende Summit is mei volgend jaar. Care4Neo zal dan wederom aansluiten.

« Terug

Nieuwsoverzicht

Care4Neo biedt nu ook lotgenoten contact in het Engels / Care4Neo offering support in English

Stephanie Ernst12augustus Maak kennis met Stephanie Ernst, moeder van een tweeling met TAPS en sinds kort beschikbaar voor lotgenotencontact in het Engels.

(English version below) lees verder

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neo06juni Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig. lees verder

Wil jij met lotgenoten praten over jouw ervaring?

Terugkomavond UMCG V3kopie.jpg28mei Samen met het UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen- organiseert Care4Neo een terugkomavond voor ouders van te vroeg-, dysmatuur-, of ziekgeboren kinderen die (recent of langer geleden) in het UMCG hebben gelegen. Vanwege de vele aanmeldingen, hebben we een tweede terugkomavond gepland. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten