Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Richard de Leeuwprijs 2022 uitgereikt aan Ria Vink

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 1vrijdag 18 november 2022

Doel van deze prijs is iemand te honoreren die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan de doelstelling van Care4Neo (voorheen de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen): ouders van te vroeg, te licht en ziek, op tijd geboren, kinderen te ondersteunen in hun rol, vader of moeder te zijn van hun kind.

De Richard de Leeuw Prijs van 2022 gaat naar iemand die zich daar al vele jaren voor inzet:

Ria Vink

Ria werkt als verpleegkundige op de Neonatologie afdeling van het Spaarne Gasthuis te Haarlem en zet zich enorm in voor het begeleiden van ouders die met een kindje op haar afdeling liggen. Zij zoekt actief het contact met de vrijwilligers van Care4Neo en de mogelijkheden tot samenwerking. Ook promoot zij de vereniging actief bij ouders.

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 2

Zij is de kartrekker op de afdeling voor het contact met Care4Neo. Zo organiseert zij inloopavonden, terugkomavonden en alles rondom Wereld Prematuren Dag. Zelfs toen er nog geen vaste contactpersoon was vanuit Care4Neo trok zij de avonden en organisatie ervan. Zij is actief in het regio-overleg met betrekking tot begeleiding van ouders en helpt collega's in de begeleiding en het opzetten van inloopavonden voor ouders in samenwerking met Care4Neo. Zij is altijd bereid om met collega's uit andere ziekenhuizen te sparren, nut en noodzaak van de avonden uit te leggen en onder aandacht te brengen!

Nadat ouders met hun kind het ziekenhuis verlaten hebben is zij altijd bereid om, daar waar mogelijk, vragen te beantwoorden van ouders zowel als kinderen. Op bijzondere dagen is Ria altijd in de weer om de afdeling en de kinderen in de sfeer van een feest te brengen, zoals met prematuren pietenmutsjes, kerst- en koningsdagmutsjes en met Moederdag en Vaderdag. Op die manier zorgt zij ervoor dat het voor ouders ook een beetje feest is.

we gunnen iedere ouder waarvan hun kindje op de neo ligt een Ria, aldus de jury

Ria is voor de ziekenhuiscontactpersonen van Care4Neo een ideale contactpersoon: proactief, enthousiast en op de hoogte van wat allemaal mogelijk is, zoals de dagboekjes, speciale prematuur boekjes voor het consultatiebureau en het samenstellen van speciale koffertjes voor de brusjes. Haar enthousiaste inzet voor ouders en de verbinding die zij zoekt tussen ouders en Care4Neo zijn een lichtend voorbeeld voor andere verpleegkundigen.

Tot slot wordt dit alles ook mooi beschreven in het interview met Ria, getiteld “Van heel alleen tot 24/7 zorg om je heen”, dat in het recente nummer staat van Kleine Maatjes, het verenigingsblad van Care4Neo.

Ria Vink verdient naar het oordeel van de jury de ‘Richard de Leeuw Prijs 2022’ dan ook ten volle en is een prijswinnaar die recht doet aan de grote waarde die Care4Neo hecht aan deze prijs. Ria, voor al je enthousiasme, je werk en inzet voor onze kinderen én hun ouders, willen wij jou heel hartelijk bedanken.

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 1

Samenstelling Jury ‘Richard de Leeuw Prijs 2022’

  • Nikk Conneman, Neonatoloog, Erasmus MC-Sophia
  • Alberdien Kenbeek, winnaar ‘Richard de Leeuw Prijs 2021’
  • Yvonne Meijerink, voorzitter bestuur Care4Neo
  • Gert Jan van Steenbrugge, secretaris (niet jurerend)

« Terug

Nieuwsoverzicht

Richard de Leeuwprijs 2022 uitgereikt aan Ria Vink

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 118november Doel van deze prijs is iemand te honoreren die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan de doelstelling van Care4Neo (voorheen de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen): ouders van te vroeg, te licht en ziek, op tijd geboren, kinderen te ondersteunen in hun rol, vader of moeder te zijn van hun kind. lees verder

Rene van Kooten fietst op Wereld Prematurendag voor meer bekendheid over vroeggeboorte

rene van kooten - premature dochter05november Op 17 november (Wereld Prematurendag) fietst René op zijn racefiets langs de ziekenhuizen waar zijn dochter heeft gelegen om meer bekendheid te generen over vroeggeboorte en de gevolgen daarvan. De dochter van musicalster, zanger en acteur René van Kooten werd in november 2018 veel te vroeg geboren. In de maanden daaropvolgend verbleef ze in de diverse ziekenhuizen. lees verder

Care4Neo en Pampers bundelen wederom krachten rondom Wereld Prematurendag

Logo_Pampers_Teal_Primary_NoBeads_RGB.png28oktober Care4Neo en Pampers trekken weer samen op om prematuren en ouders dat extra steuntje in de rug te geven. Pampers steunt prematuren baby’s en hun ouders al door de kleinste aangepaste luier aan te bieden, maar ze willen net als vorig jaar ook dit jaar op een andere manieren een bijdrage leveren. De samenwerking tussen Pampers en Care4Neo staat dit jaar in het teken om extra aandacht te creëren over de periode waarin het kindje van de NICU af mag en naar huis gaat en wat Care4Neo in deze periode voor ouders en familie kan betekenen. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten