Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Arie Boomsma in gesprek met couveusemoeder

maandag 16 november 2020

Speciaal voor Wereld Prematuren Dag ging Arie Boomsma in gesprek met een van onze vrijwilligers en tevens couveusemoeder. Alberdien vertelt in het kort haar verhaal over de achtbaan die zij meemaakte en het belang van betrouwbare informatie tijdens die periode.

Haar zoon Max werd geboren met 31,2 en slechts 755 gram; na onderzoek bleek dat haar placenta slecht functioneerde. “ Ik lees vaak in de besloten facebookgroepen dat moeders zichzelf de schuld geven van hun falende lichaam en daar soms traumaverwerking voor nodig hebben. Dat raakt me iedere keer weer, omdat ze er ECHT niks aan kunnen doen. Sterker nog, in meer dan de helft van de gevallen van een vroeggeboorte is de oorzaak onbekend. Enige wat ik kon doen was de knop omzetten, zoals ik ook in het filmpje zeg, omdat ik op de been moet blijven, want de couveusetijd en daarna kan een lange weg zijn.  

Normaliter komen mijn kinderen nooit herkenbaar op social media, maar voor dit doel maak ik graag een uitzondering. Zodat ouders die in dit schuitje zitten ook die knop kunnen vinden, kunnen zien dat ze niet alleen zijn in “ deze wereld”, dat ze weten dat er begrip is en dat ze kunnen zien dat het heel vaak goedkomt. En als je het lastig vindt die knop te vinden: zoek de hulp die bij jou past, want je bent niet alleen!” 

Pampers is partner van Care4Neo. Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger, kijk dan hier

Bekijk hieronder het filmpje met Arie Boomsma of kijk via IGTV.

« Terug

Sluiten