Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Tweede Kamer spreekt over geboorteverlof ouders vroeggeboren kinderen

zaterdag 12 december 2020

Uit onderzoek van Care4Neo blijkt dat maar liefst 78 procent van de moeders van vroeggeboren kinderen hun bevallingsverlof als te kort ervaren. Het aantal verlofweken is niet voldoende om te herstellen van de bevalling en om thuis te wennen aan een nieuw normaal voor het gezin. Deze week sprak de Tweede Kamer over dit onderzoek tijdens een overleg over het geboorteverlof.

Vera Bergkamp (D66) vroeg de minister naar het verlofbeleid te kijken van uit het oogpunt van de ouders van vroeggeboren en levenloos geboren kinderen. Chris Jansen (PVV) vroeg aan de minister wat zij vindt van het standpunt van Care4Neo dat het verlof voor ouders van te vroeg geboren kinderen te kort is. En of er ruimte voor maatwerk is.

De minister van Medische Zorg en Sport gaf in een sympathieke reactie aan dat zij het standpunt van de ouders van vroeggeboren kinderen wil bespreken met de minister van Sociale Zaken. Een aantal jaren geleden is de verlofregeling in werking getreden. De minister opperde tijdens het debat onze visie mogelijk verder te betrekken bij de evaluatie van deze wet.

In het komende jaar wordt er dus verder over de problematiek van ouders van vroeggeboren kinderen gesproken. Er is nog een lange weg te gaan maar het onderwerp is in ieder geval namens de ouders geagendeerd. Care4Neo is blij dat de Kamerleden en de minister serieus omgaan met dit signaal van de ouders. Daar zijn we ze super dankbaar voor.

Hieronder zijn de vragen en antwoorden terug te zien:

« Terug

Sluiten