Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Eerste bijeenkomst voor ex-couveusekinderen

woensdag 06 januari 2021

Heel graag nodigt Care4Neo je uit voor de eerste bijeenkomst van het netwerk op woensdagavond 27 januari om 20:30 uur. We zijn erg blij met de vele aanmeldingen van ex-couveusekinderen, die binnen blijven komen, en waarachter allerlei verschillende motivaties en wensen schuilgaan. Dit bewijst opnieuw dat er een behoefte bestaat onder volwassenen. Erg mooi!

Care4Neo zou met dit netwerk drie dingen willen bereiken:

  1. Het kunnen delen van positieve en negatieve ervaringen en tips door ex-couveusekinderen;
  2. Het meedenken met de wetenschap over beter en nieuw onderzoek, en hierin meedoen;
  3. Het kunnen bieden van wetenschappelijke kennis aan ex-couveusekinderen over vragen die leven;

Maar vooral zijn we benieuwd wie jij als ex-couveusekind bent en waar je (met dit netwerk) behoefte aan hebt. De eerste bijeenkomst beginnen we daarom met een kennismaking. Het is fijn om te weten van elkaar wie we zijn, welke geschiedenis we hebben, en wat waar iedereen heen wil. Op die manier kunnen we voor elke aanwezige de beste match maken.

Verder zullen Sylvia Obermann (coördinator wetenschap bij Care4Neo) en Wes Onland (kinderarts en neonatoloog en bestuurslid van Neonatologie Netwerk Nederland N3) aanwezig zijn. Sylvia en Wes zullen elk vanuit hun werk en expertise vertellen waarom ze verdergaande betrokkenheid van ex-couveusekinderen toejuichen en hoe zij denken dat we elkaar kunnen helpen. Een groot deel van jullie heeft aangegeven aan deze wetenschappelijke kant hun steentje bij te willen dragen.

Tot slot zou het ons helpen als je van te voren de vragen e-mailt die je eventueel bezighouden (voor zover nog niet gedaan). Dan hebben we als Care4Neo voorbereidingstijd om over het juiste antwoord na te denken of om contact leggen met de experts die deze informatie zouden kunnen hebben.  

Door corona moet de bijeenkomst vanzelfsprekend online plaatsvinden. We hebben gekozen voor MS Teams. Via deze link kan je op woensdag 27 januari om 20:30 uur de bijeenkomst bijwonen:

Mocht je ex-couveusekinderen kennen die betrokken willen worden bij dit netwerk van Care4Neo, dan kan dat natuurlijk. Wijs ze op het bestaan of nodig ze uit voor de eerste bijeenkomst. Van harte welkom! Geïnteresseerden kunnen altijd contact met mij opnemen.

We hopen je op woensdag 27 januari te mogen begroeten!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten