Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Bijeenkomst Netwerk voor Ex-couveusekinderen over uitkomsten POPS-onderzoek

vrijdag 11 juni 2021

Op dinsdag 8 juni organiseerde Care4Neo de derde bijeenkomst voor het Netwerk voor Ex-Couveusekinderen. Deze bijeenkomst vond digitaal plaats. Centraal stonden de uitkomsten van het langjarige POPS-onderzoek, waarvoor Nederlandse prematuren en baby’s met een laag geboortegewicht met geboortejaar 1983 worden gevolgd. Sylvia van de der Pal, onderzoeker bij TNO en coördinator van het POPS onderzoek, en Martijn Finken, kinderarts-endocrinoloog bij het VUmc, vertelden over de bevindingen en hun wensen voor vervolgonderzoek.

De presentatie over het POPS-onderzoek door Sylvia en Martijn leidde tot veel herkenning, vragen en discussie bij de leden van het netwerk. Als Care4Neo vinden we het heel belangrijk dat we deze wetenschappers en ex-couveusekinderen in contact kunnen brengen en dat deze presentatie nu breed beschikbaar is als opname. De presentatie is opgenomen en online terug te kijken, zowel hieronder als via ons Youtube kanaal.

Verder bleek opnieuw dat er grote behoefte is aan het delen van persoonlijke ervaringen tussen ex-couveusekinderen en professionals. De break-out-sessies werden zeer gewaardeerd, zo lieten de positieve reacties zien. Bij de vierde bijeenkomst van het netwerk op dinsdag 13 juli 2021, in de avond om 20:00 uur, zal dit persoonlijke contact tussen leden van het netwerk centraal staan.

Als Care4Neo zijn we blij met de vele aanmeldingen voor het netwerk die binnen blijven komen. Erg fijn dat mensen zich inzetten om de bekendheid te vergroten – grote dank hiervoor! Mocht je ex-couveusekinderen kennen die betrokken willen worden bij dit netwerk van Care4Neo, dan kan dat natuurlijk. Van harte welkom! Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen. Dit kan via het e-mailadres excouveusekinderen@care4neo.nl.

 

 

« Terug

Sluiten