Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak jij ook een P voor Prematuren?

17-10-2021 19:15

Ook dit jaar organiseert Care4Neo weer een social media actie om meer aandacht te krijgen voor Wereld Prematurendag. Benieuwd wat we dit jaar bedacht hebben? En hoe jij dit jaar mee kan doen?

Wereld Prematurendag

1 op de 10 baby's wordt te vroeg geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby's in Nederland. Een vroeggeboorte heeft enorme impact op de gehele familie. Ieder jaar op 17 november vindt Wereld Prematurendag plaats. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd om het bewustzijn over vroeggeboorte wereldwijd vergroten en de families een hart onder de riem steken. Care4Neo steunt Wereld Prematurendag en behartigt ook de rest van het jaar de belangen van ouder en kind. Op Wereld Prematurendag zetten wij verpleegkundigen, ouders en hun kindjes in het zonnetje door middel van presentjes en activiteiten in en rondom de ziekenhuizen. Zo kleuren op deze dag velen gebouwen paars. Paars staat symbool voor prematuriteit.

De social media actie

Om meer bekendheid te creëren rondom prematuriteit en de impact daarvan is het onze wens om op social media deze dag zoveel mogelijk filmpjes voorbij laten komen waarin mensen vertellen wat hun relatie is tot een prematuur. Ouder van, broer, vriend of collega. Alle steun en kracht is welkom deze dag. Het idee is om een P voor Prematuur te maken met je handen, wat staat voor steun en kracht. Wij willen op deze manier erkenning creëren voor de impact wat een vroeggeboorte met zich meebrengt. Wij willen graag ons verhaal vertellen, zodat er meer erkenning gecreëerd kan worden voor wat de impact van een vroeggeboorte kan hebben.

Hoe kan jij helpen?

Voor steun en erkenning vragen wij jou om op 17 november de social media acties van Care4Neo te delen. Indien je hier voor open staat vragen wij je ook zelf een filmpje te maken waarin duidelijk wordt wat jouw relatie is tot een prematuur. Zie onderstaande instructies:

Instructies

  • Vertel jouw relatie tot een prematuur (familie, vrienden, collega's of werkgebied) door middel van de zin: ""Mijn zoon/vriendin/broer etc. zijn zelf/zijn ouder van een prematuur…"
  • Vervolgens de zin: "Ik maak een P voor Prematuur" en maak tegelijk met je hand een P zoals in de foto hieronder.
  • Sluit af met de zin "Wat is jouw verhaal?"
  • Tag mensen waarvan jij denkt waarvoor dit verhaalinteressant is.
  • Gebruik de volgende hashtags: #wereldprematurendag2021 #pvoorprematuur #elkverhaaltelt #jebentnietalleen #verbinding #care4neo
  • Maximaal 5 zinnen totaal.

Alternatief: Plaats een foto van jezelf waar je bijvoorbeeld met je handen de P voor prematuur uitbeeld of gebruik een aangeleverd format van Care4Neo. Voeg onderstaande tekst toe:

  • Titel bericht: "Ik maak een P voor Prematuur"
  • Vertel jouw relatie tot een prematuur (familie, vrienden, collega's of werkgebied) door middel van de zin: "Mijn zoon/vriendin/broer etc. zijn zelf/zijn ouder van een prematuur…"
  • Sluit af met de zin "Wat is jouw verhaal?" en tag mensen waarvan jij denkt dat zij ook met een vroeggeboorte te maken hebben gehad privé of werk gerelateerd.
  • Gebruik de volgende hashtags: #wereldprematurendag2021 #pvoorprematuur #elkverhaaltelt #jebentnietalleen #verbinding #care4neo

Zou je mee willen doen met deze actie of ken je andere kanalen die ons hierbij zouden kunnen helpen? Alle tips zijn welkom.

P voor Prematuren IG 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten