Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Stimuleringsprijs 2021 is uitgereikt aan Gerda Stam

Stimulatieprijszondag 05 december 2021

Vorig jaar werd de stimulatieprijs voor het eerst uitgereikt. Dit jaar kreeg de jury van de Richard de Leeuwprijs opnieuw de eer om een stimulatieprijs uit te reiken. Deze keer aan Gerda Stam, verpleegkundig specialist in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht.

StimulatieprijsGerda zet zich in voor te vroeg, te licht, ziek en op tijd geboren kinderen en hun ouders. Ze is initiatiefnemer van het PreVOS zorgpad, waarmee ze ervoor heeft gezorgd dat prematuur geboren kinderen in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht vervroegd met ontslag kunnen met partiele sondevoeding. Met het PreVOS zorgpad worden ouders thuis begeleid door middel van videoconsulten, die door Gerda en collega-verpleegkundigen worden verzorgd, thuiszorg en zo nodig door een prelogopedist. Zo is het mogelijk dat kinderen nu al vanaf 35 weken PMA naar huis toe mogen. Gezinnen worden op deze manier eerder herenigd, wat voor meer rust en binding zorgt. Daarnaast bevordert dit de empowerment bij ouders.

De PreVOS werkgroep die door Gerda geleid wordt is inmiddels zijn werkzaamheden aan het uitbreiden. Na ontslag kunnen pasgeboren kinderen binnenkort thuis intraveneus uitbehandeld worden met antibiotica. Wanneer ook dit succesvol geïmplementeerd is, gaat de werkgroep het geven van fototherapie thuis mogelijk maken.

Met de stimulatieprijs bedanken we Gerda voor haar enthousiasme en voor haar belangrijke bijdrage om vervroegd ontslag van kwetsbare pasgeboren kinderen op verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Ook bedanken we Gerda voor haar inzet voor verbetering van het nazorg traject.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten