Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Cyberpoli voor kinderen die te vroeg geboren zijn online

logo Cyberpoli nieuwzaterdag 28 mei 2022

Cyberpoli, de interactieve en informatieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren (en hun ouders!) die te vroeg geboren zijn. Sinds dit jaar draait op de website Cyberpoli een nieuw onderdeel voor kinderen en jongeren (en voor ouders) die te vroeg geboren zijn, namelijk Cyberpoli vroeggeboorte en de late effecten daarvan.

Cyberpoli is een interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren van 0 tot ongeveer 25 jaar met een chronische ziekte of stoornissen en voor hun ouders.

Veel van deze kinderen en jongeren (maar ook hun ouders) lopen rond met vragen over hun aandoening of ontwikkeling die zij niet aan hun behandelaar hebben kunnen (durven) vragen. Of ze willen gewoon nú iets weten over het leven met hun aandoening, terwijl het volgende poli bezoek pas over een maand gepland staat.

vroeggeboorte Cyberpoli algemeen 2Op de Cyberpoli kun je anoniem vragen stellen aan een panel van deskundigen. Dit zijn specialisten en ervaringsdeskundigen en zij geven antwoord op je vragen of geven je goede adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Daarnaast biedt de Cyberpoli heel veel medische achtergrond informatie over je aandoening, stoornis of problemen die je ervaart na een vroeggeboorte in tekst en beeld, maar ook kun je lezen over het leven na een vroeggeboorte of de filmpjes bekijken. Kinderen en jongeren die te vroeg geboren zijn  en hun ouders vertellen hun verhaal en ook medisch specialisten komen aan het woord.

Op de Cyberpoli kun je ook je ervaringen delen met andere lotgenoten en contacten maken. Naast de Cyberpoli worden nog 29 andere chronische aandoeningen besproken.

Dus

op de Cyberpoli kun je als kind, jongere of ouder:

  • anoniem een vraag stellen aan diverse specialisten, neonatologen, kinderartsen, psychologen psychiaters, orthopedagogen,  huisarts, onderwijsdeskundigen, gespecialiseerde consulenten, diëtisten of andere behandelaars.
  • anoniem een vraag stellen aan ervaringsdeskundigen, zowel jongeren als ouders
  • ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig met andere kinderen chatten
  • je kennis over je ziekte of stoornis  of vroeggeboorte vergroten of verdiepen
  • inzicht krijgen in je eigen welbevinden

Waarom

De Cyberpoli is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening of stoornissen ( maar ook voor hun ouders) en heeft als doel:

  • Kennis en inzicht van kinderen en jongeren in hun aandoening vergroten.
  • Het zelfvertrouwen van de kinderen en jongeren vergroten, zodat ze zich beter kunnen redden in het dagelijks leven.
  • De kinderen en jongeren een grotere stem geven in hun behandeling. Hoe meer ze weten, hoe meer vragen ze kunnen stellen over hun aandoening.
  • De behandelaars meer inzicht geven in hoe het is om te leven met een chronische aandoening.

www.cyberpoli.nl is een initiatief van Stichting Artsen voor Kinderen. www.artsenvoorkinderen.nl
De Cyberpoli Vroeggeboorte (late gevolgen) is mede mogelijk gemaakt door de Janivo stichting

vroeggeboorte Cyberpoli algemeen

« Terug

Sluiten