Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Hygiëne

Hygiëne

Hygiëne is uiteraard belangrijk. Iedere dag douchen (lijkt misschien normaal, maar is dat niet voor iedereen), schone kleren aan voordat je naar je kind gaat. In het ziekenhuis wordt je geleerd hoe je je handen moet wassen: voer die handelingen ook trouw uit, het is belangrijk voor je kind! Als je een meerling hebt, zul je misschien ook voordat je van de één naar de ander gaat je handen opnieuw moeten wassen. En mocht één van de twee een infectie hebben (of mógelijk een infectie hebben), dan zal er misschien meer gewassen en gedesinfecteerd moeten worden dan je handen alleen.

Sieraden zijn verboden op de neonatologieafdeling: onder een ring of horloge kunnen zich veel bacteriën nestelen. En wat veel mensen niet weten: ook nagellak is verboden, ook daaronder kunnen bacteriën zitten!

Waar je misschien niet snel aan denkt is dat ook onbekende geuren voor een kind verwarrend en zelfs schadelijk kunnen zijn, zoals geparfumeerde zeep, parfum, eau de toilette, haarlak, aftershave, alcohol en zelfs een sterke deodorant! Hou het zo neutraal mogelijk.

Sluiten