Neonatologie staat centraal in ons nieuws. Lees hier over ontwikkelingen binnen en buiten onze Care4Neo Community

Denk mee: opvoeding & angstklachten na vroeggeboorte

Denk mee: opvoeding & angstklachten na vroeggeboorte

Met jouw deelname draag je bij aan meer inzicht in de mentale gezondheid van te vroeg geborenen! Doe mee aan een vragenlijstonderzoek.

Onderzoek/digitale vragenlijst

Doel van het onderzoek

In dit onderzoek wordt de relatie tussen opvoeding en angstklachten bij te vroeggeboren mannen en vrouwen (geboren vóór 37 weken zwangerschap) onderzocht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door student Bobbie van Bladel van de Universiteit Utrecht in het kader van een bachelorscriptie (Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen).

 

"Ik ben zelf geboren met 31 weken. Met dit onderzoek wil ik meer inzicht krijgen in de mogelijke mentale gevolgen van een vroeggeboorte. Mijn doel is om met deze kennis bij te dragen aan het beter begrijpen en ondersteunen van mensen die, net als ik, te vroeg geboren zijn."

(Bobbie)

 

Wie kunnen deelnemen?

Te vroeg geboren volwassenen tussen de 18 en 35 jaar oud.

 

Wat houdt deelname in?

Je vult een online anonieme vragenlijst in over je achtergrond, je opvoeding en gevoelens van angst. Dit duurt tussen de 5 en 8 minuten. De deelname is volledig anoniem en vrijwillig. Je kunt op elk moment stoppen, en je hoeft nooit te zeggen waarom je wilt stoppen. Je ontvangt geen vergoeding voor deelname aan dit onderzoek.

Aan het einde van de vragenlijst kun je aangeven of je het goed vindt dat Care4Neo je anonieme antwoorden gebruikt. Dit kan Care4Neo helpen om de zorg voor vroeggeborenen te verbeteren of hun situatie onder de aandacht te brengen. Je kiest zelf of je toestemming geeft, en je kunt gewoon meedoen aan dit onderzoek als je dat niet doet.

 

Ethische goedkeuring

De Facultaire Ethische Toetsingscommissie – Faculteit Sociale Wetenschappen (FETC-FSW) van de Universiteit Utrecht heeft dit onderzoek goedgekeurd. Heb je een klacht over hoe we dit onderzoek uitvoeren? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van de FETC, e-mail: klachtenfunctionaris-fetcsocwet@uu.nl. Vermeld daarbij het referentienummer: 25-1642.

 Met jouw deelname help je om de kennis te vergroten en maak je impact!

Naar de vragenlijst: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_6fG80uNEVJcZfQW

 

Heb je vragen over het onderzoek? Mail gerust naar:

Bobbie van Bladel (onderzoeker): b.vanbladel@students.uu.nl

Nadine Kuipers (begeleider): n.e.n.kuipers@uu.nl

Wil je weten hoe Care4Neo betrokken is en waarom wij meewerken? Mail dan naar wetenschap@care4neo.nl