Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Buideldekens

Wij zijn Care4Neo (voorheen de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen) en wij zijn er om alle ouders van te vroeg geboren (prematuur), te licht geboren (dysmatuur) en ziek geboren kinderen een steun in de rug te geven. Als onderdeel van haar maatschappelijke missie ‘The Power of Human Touch’ gaat NIVEA Nederland een samenwerking aan met Care4Neo om door middel van menselijke aanraking het herstel van couveusekinderen te bevorderen.

Wat is het belang van huid-op-huid contact?

Wanneer je als ouder de gelegenheid krijgt om huid-op-huid contact te maken met je baby, zonder de barrière van de glaswand, is dit een moment dat je niet snel zult vergeten. Huidop-huid contact (ook wel buidelen of kangoeroeën genoemd), waarbij je baby op je borst ligt, is een unieke ervaring die zorgt voor gevoelens van veiligheid en vertrouwen tussen jou en je kind. Het wederzijds contact met je kind wordt gevoed door de warme aanraking, reuk, geur, het geluid van je hartslag en je stem. Op deze wijze raak je als ouder meer vertrouwd met je baby. Daarnaast ondersteunt huid-op-huid contact de borstvoeding, bevordert het de groei en ontwikkeling van de baby, vermindert het de pijn tijdens pijnlijke procedures en draagt het bij aan een stabielere lichaamstemperatuur.

Hoe werkt de buideldoek?

Samen met NIVEA bieden wij jou deze buideldoek aan. Met deze buideldoek kun je met een gerust hart op een veilige manier buidelen. Benieuwd naar hoe je deze buideldoek het beste kunt gebruiken? Kijk de instructievideo hieronder.

Deel jouw ervaring

We willen van jouw ervaring met deze buideldoeken leren. Het is voor ons daarom waardevol als jij jouw ervaring met ons deelt. Dit kan door deze enquête in te vullen. 

Nederlandse versie:

English version:

Versión en Español:

Polska wersja:

Nivea logo

Sluiten