Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Over Uitnodiging Minisymposium Prematurendag

Uitnodiging Minisymposium Prematurendag

Op woensdagavond 17 november 2021, dus op Wereld Prematurendag, zou in het Erasmus MC een minisymposium georganiseerd worden over de gevolgen van vroeggeboorte. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege COVID-19 restructies, daarom is een nieuwe datum bepaald: 12 april 2022.

In deze uitnodiging vind je het overzicht van de avond, aangeboden door NICU Erasmus MC en Care4Neo.

Sprekers op de avond zijn onderzoeker Sabrina Twilhaar en dokter Lidewij Visser. Er worden fragmenten van interviews getoond, er is een panel-gesprek, en ook wordt de Richard de Leeuwprijs uitgereikt.

Het is mogelijk fysiek aanwezig te zijn na aanmelding, het symposium digitaal live te volgen of later een opname terug te kijken.

Programma

  • 18:00 Inloop met broodjes
  • 18:30 Welkomstwoord
  • 18:45 Filmfragmenten interviews Inleiding
  • 18:55 Sabrina Twilhaar, PhD Post-doctoral researcher EPIPAGE 2
  • 19:30 Filmfragmenten interviews
  • 19:40 Dr. Lidewij Visser Congenitale en Perinatale Longziekten
  • 20:15 Pauze
  • 20:35 Uitreiking Richard de Leeuw prijs
  • 20:45 Forum volwassen te vroeg geborene Q&A Panel Prematuur Geboren Volwassenen
  • 21:30 Afsluiting met muzikaal intermezzo door MIEKS (Mieke Verberkt)

De avond wordt aangeboden door: NICU Erasmus MC & Care4Neo en is daardoor vrij van inschrijvingskosten. Wel vragen wij, ter ondersteuning van vrienden van het Sophia, bij binnenkomst een Sophia Neo Speldje te kopen à 5 euro per stuk.

Het Erasmus MC hanteert nog de 1,5 m afstand als maatregel, waardoor helaas beperkte hoeveelheid plekken beschikbaar zijn. Wilt u de avond in het Erasmus MC bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via p.vlot@erasmusmc.nl. Deelname is op volgorde van inschrijving.

De avond is tevens live te volgen via Instagram @nicu.erasmus.sophia en later terug te zien via YouTube.

Inhoudelijke vragen, aan organisatie, sprekers of forum, kunt u stellen via nidcap@erasmusmc.nl. 

Deel met anderen

Nieuwsoverzicht

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neo06juni Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig. lees verder

Wil jij jouw verhaal delen?

Algemeen - Man werkend achter laptop06juni Ben jij rond 1980 of 1990 geboren en heb je na de geboorte een tijdje in de couveuse gelegen omdat je te vroeg-, dysmatuur-, of ziek geboren bent? Of ben jij zelf ouder van een couveusekind die rond 2010 is geboren? Dan zoeken wij jou! In de aankomende editie van ons Kleine Maatjes magazine delen we namelijk verhalen van mensen die vroeger in de couveuse hebben gelegen of van ouders waarvan het kind/de kinderen destijds te vroeg geboren is/zijn. We zouden het helemaal geweldig vinden als ouder en kind samen hun verhaal doen! lees verder

Wil jij met lotgenoten praten over jouw ervaring?

Terugkomavond UMCG V3kopie.jpg28mei Samen met het UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen- organiseert Care4Neo een terugkomavond voor ouders van te vroeg-, dysmatuur-, of ziekgeboren kinderen die (recent of langer geleden) in het UMCG hebben gelegen. Vanwege de vele aanmeldingen, hebben we een tweede terugkomavond gepland. lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Sluiten