Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Nieuwsoverzicht

Stimuleringsprijs 2021 is uitgereikt aan Gerda Stam

Stimulatieprijs05december Vorig jaar werd de stimulatieprijs voor het eerst uitgereikt. Dit jaar kreeg de jury van de Richard de Leeuwprijs opnieuw de eer om een stimulatieprijs uit te reiken. Deze keer aan Gerda Stam, verpleegkundig specialist in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. lees verder

Richard de Leeuwprijs 2021 is uitgereikt aan Alberdien Kenbeek

Richard de Leeuwprijs05december Elk jaar reiken we de Richard de Leeuwprijs uit aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor en bijgedragen heeft aan de bewerkstelliging van de doelstellingen van de vereniging. Dit jaar heeft Alberdien Kenbeek deze prijs in ontvangst mogen nemen. Alberdien heeft samen met Marijke 24 uur lang gebuideld met een pop zodat er nieuwe buidelstoelen aangeschaft kunnen worden voor de nieuwe couveuseafdeling van het Amsterdam UMC. lees verder

Deelnemers gezocht voor focusgroep!

18november Vanuit het LUMC, het Erasmus MC en het Radboudumc wordt binnenkort een onderzoek opgestart, genaamd de TINY-studie (Towards INdividualized care for the Youngest). Deze studie richt zich op de perspectieven op zorg bij (dreigende) extreme vroeggeboorte en zal onder andere bestaan uit focusgroepen met volwassenen die zelf extreem vroeg geboren werden. We vinden het belangrijk om ook jullie inzichten te leren kennen! lees verder

Agenda

 1. Vijfde bijeenkomst voor ex-couveusekinderen

  14 december

  Graag nodigt Care4Neo je uit voor een volgende bijeenkomst van het netwerk op dinsdag 14 december om 20:00 uur. We zijn erg blij met de aanmeldingen van ex-couveusekinderen die binnen blijven komen. Vanuit Care4Neo een heel hartelijk welkom aan deze nieuwe leden!

  Op verzoek van meerdere leden zullen we op deze avond persoonlijke ervaringen uitwisselen. Onder volwassen ex-couveusekinderen blijkt hier veel behoefte aan te zijn, zeker bij de nieuwe aanmelders. Als Care4Neo willen wij die mogelijkheid graag bieden. Daarom staat de avond in het teken van het gesprek. 

  Natuurlijk beginnen we de bijeenkomst met een kennismaking. Er zijn immers weer nieuwe leden bij. Het is fijn om te weten van elkaar wie we zijn, welke geschiedenis we hebben, en wat we verwachten. We begrijpen dat deze gesprekken in kleinere kring erg gewaardeerd worden, omdat het mooi is om te herkennen en te erkennen.

  Door corona moet de bijeenkomst vanzelfsprekend online plaatsvinden. We hebben weer gekozen voor MS Teams. Dit is de link om op dinsdag 14 december om 20:00 uur de bijeenkomst bij te wonen:

  Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

  Verder is er een oproep aan de extreem vroeg geborenen (minder dan 28 weken zwangerschap) onder ons om mee te doen met de nieuwe TINY-studie. Zie de bijlage voor meer informatie.  Meld je aan! Het is de kans je mening te geven over de huidige Nederlandse richtlijn en zorg bij (dreigende) extreme vroeggeboorte. De focusgroepen van 5 personen vinden plaats in januari.

  Mocht je ex-couveusekinderen kennen die betrokken willen worden bij dit netwerk van Care4Neo, dan kan dat natuurlijk. Van harte welkom! Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen. Dit kan via het e-mailadres excouveusekinderen@care4neo.nl.

  Tot dinsdag 14 december! (Aanmelden is niet verplicht, maar het zou wel fijn zijn.)

 2. Uitnodiging Minisymposium Prematurendag

  12 april

  Op woensdagavond 17 november 2021, dus op Wereld Prematurendag, zou in het Erasmus MC een minisymposium georganiseerd worden over de gevolgen van vroeggeboorte. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege COVID-19 restructies, daarom is een nieuwe datum bepaald: 12 april 2022.

  In de bijlage vind je het overzicht van de avond, aangeboden door NICU Erasmus MC en Care4Neo.

  Sprekers op de avond zijn onderzoeker Sabrina Twilhaar en dokter Lidewij Visser. Er worden fragmenten van interviews getoond, er is een panel-gesprek, en ook wordt de Richard de Leeuwprijs uitgereikt.

  Het is mogelijk fysiek aanwezig te zijn na aanmelding, het symposium digitaal live te volgen of later een opname terug te kijken.

Sluiten