Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Couveuse

Couveuse

De couveuse waarin jouw kindje ligt is eigenlijk een kijkdoos van plexiglas waarin tempera­tuur en luchtvochtigheid zeer nauwkeurig afgesteld kunnen worden. Omdat hij van doorzichtig materiaal is, kun je het kind zien zonder het te storen: is hij wakker, huilt hij, wat is de kleur van de huid?

Natuurlijk is er veel gedaan om het comfort van het kind, en ook van de verzorgers, te vergroten. Om de couveuse staat allerlei apparatuur die het kind bewaakt en ondersteunt, zoals monitoren en infusen. Het kindje kan verzorgd en behandeld worden in de couveuse door de kenmerkende deurtjes, en je kunt de couveu­se ook openklappen om de baby eruit te schuiven of eruit te tillen zodat je hem tegen je aan kunt houden. Er zijn hoezen van dik textiel om licht en geluid in de couveuse te beperken. Misschien kun je zelf zo’n hoes maken, dat maakt het plekje van je kind nèt iets persoonlijker.

Open bedje/warmtebedje

Niet alle kindjes liggen in een couveuse: er zijn ook ‘open bedjes‘ waarin ze kunnen worden verzorgd en verpleegd . Het kan zijn dat het kind geen couveuse nodig heeft, omdat het zichzelf prima op temperatuur kan houden, maar toch de zorg van de afdeling nodig heeft. Soms wordt er voor een open bedje gekozen omdat het kind makkelijker ‘bereikbaar’ is voor de verpleging en voor medische handelingen. Bodemverwarming en eventueel een warmtelamp houden hem dan op temperatuur. De mogelijkheden voor zorg zijn dezelfde als bij de gesloten couveuse.

Sluiten