Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Artsen

Artsen

Je kunt op een neonatologie afdeling te maken krijgen met allerlei artsen. Vooral op een NICU lopen veel verschillende artsen rond.

Neonatoloog

Allereerst is er de neonatoloog: een kinderarts die gespecialiseerd is in de zorg voor zieke pasgeboren kinderen.

Fellow (neonatoloog in opleiding)

Fellows zijn kinderartsen die in opleiding zijn tot neonatoloog. Zij werken zelfstandig, maar op de achtergrond kijkt altijd een neonatoloog mee. In algemene ziekenhuizen is vaak alleen een kinderarts aanwezig.

Arts-assistent

Er zijn ook arts-assistenten kindergeneeskunde. Dit zijn artsen die de geneeskunde opleiding hebben afgerond en zich aan het specialiseren zijn in de kindergeneeskunde. Omdat zorg voor pasgeborenen daar een onderdeel van is, werken deze artsen gedurende een aantal maanden op de NICU. Ze werken altijd samen met een van de neonatologen (in opleiding).

Eén van bovenstaande artsen zal regelmatig een gesprek met je hebben en daar kun je dan ook terecht met alle vragen over de behandeling van je kind. Uiteraard zullen zij jou informeren over en betrekken bij alles wat er gaande is rondom je kind of kinderen. Veel van je vragen kun je overigens ook stellen aan de verpleegkundige. Als het nodig is zal die de vraag doorgeven aan een arts.

Co-assistent

Verder zijn er nog artsen-in-opleiding: co-assistenten die in opleiding zijn als basisarts. Zij hebben het theoretische deel van hun studie medicijnen achter de rug en moeten ervaring opdoen voor ze als arts aan het werk mogen.

Specialisten

Als het nodig is, kunnen er andere specialisten geraadpleegd worden. Zo is er een speciale kindercardioloog die erbij komt als het kind proble­men blijft houden met zijn hartje. En uiteraard kunnen er – als dat nodig is – nog andere deelspecialisten bij komen, zoals een nierspecialist, longarts, KNO-arts, oogarts, enzovoort.

Sluiten