Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Webcam

Webcam

In veel ziekenhuizen is tegenwoordig de mogelijkheid naar je kindje te kijken via de webcam. Fijn, om altijd een blik op je baby te kunnen werpen als je niet bij hem in de buurt kunt zijn. Bovendien kun je je kind ‘real time’ aan je vrienden laten zien. Er zitten wel een paar kanten aan die je bewust moet zijn. ‘Contact’ via de webcam is natuurlijk een zeer eenzijdig contact: je kunt je kindje zien – maar meer ook niet. Het vervangt op geen enkel moment jouw fysieke contact met je baby.

Daarnaast kan het zo zijn, dat de webcam even uitgezet wordt op momenten dat je kindje verzorgd wordt, dit in verband met de privacy van de verpleegkundige of arts. Het kan zijn dat je net op dat moment inlogt en bij sommige mensen slaat de schrik om hun hart: wat is er aan de hand? Misschien alleen een schone luier? Of je ziet dat je kind huilt – en dat het langer duurt dan je verwacht en hoopt voordat er iemand reageert.

Sommige mensen zijn makkelijk met het geven van de inlogcode en wachtwoorden, anderen zijn daar een stuk voorzichtiger mee. Wat je ook doet, zorg dat je het goed afstemt met je partner, en vergeet niet dat de collega die kan inloggen, de gegevens ook weer verder door kan geven aan anderen. Uiteindelijk kunnen mensen die je amper kent, zonder dat je het weet naar jouw kindje kijken!

Sluiten