Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Boeken

Boeken

Mijn zusje is een sterretje

Kinderboek over overlijden van een baby-zusje (of broertje)

Peter krijgt een zusje, Inge, en hij is heel erg blij, maar Inge wordt veel te vroeg geboren en moet in het ziekenhuis blijven. Op een dag vertellen zijn vader en moeder dat Inge zo ziek is dat ze dood gaat…

Dit prentenboek voor kinderen van 1,5 tot  6 jaar vertelt het verhaal van een kind dat kort na de geboorte overlijdt. Het kan (groot)ouders en broertjes en zusjes helpen in de verwerking van het verdriet en een handvat geven aan ouders want: “hoe moet je uitleggen aan je kind, wat jezelf niet kan bevatten”. Het is geschreven door Richard van Lingen , kinderarts-neonatoloog in de Isala klinieken in Zwolle, de tekeningen werden gemaakt door Marjet van der Linde.
Het boek is tot stand gekomen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Kiwanis Club Zwolle.

“Mijn zusje is een sterretje” (ISBN 978-90-813870-1-9) is verschenen in februari 2009 en kost € 10,00 per stuk, exclusief verzendkosten. De verzendkosten voor 1 tot 2 boekjes zijn ongeveer € 3,00.

Het boek is uitsluitend te bestellen door overmaking van het bedrag op rekeningnummer 60.25.00.257 t.n.v. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Neonatologie te Zwolle onder vermelding van naam en adres. Vragen of inlichtingen over bestellingen van meer dan 2 boekjes kunt u mailen naar mijnzusjeiseensterretje@live.nl.

Stille baby’s

Informatief boek voor ouders en professionals

Dit is een heel uitvoerig boek met informatie over wat ouders meemaken als hun pas geboren kind, of nog niet geboren kind, overlijdt.

Over de verwarring die bij ouders plaatsvindt als hun ongeboren kind in de buik overleden is en toch geboren moet worden, over boosheid en verdriet als je ongeboren of nog niet geboren kind overlijdt. Ook over keuzes die ouders soms moeten maken als hun kind zodanig ziek is, dat het niet meer met het leven verenigbaar is.

En natuurlijk ook praktische informatie: wat kan, wat mag? Begraven, cremeren? Met of zonder familie en vrienden? Wat zet je op kaartjes, als je die rondstuurt?

Auteur: Christine Geerdinck-Vercammen
Uitg. Archipel, Amsterdam

Sluiten