Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Ontslagcriteria

Ontslagcriteria

De meeste ziekenhuizen hebben strakke protocollen en criteria losgelaten, maar in grote lijnen zijn ze er natuurlijk nog wel. Je kindje moet immers veilig naar huis kunnen. Dat betekent dat de artsen ervan overtuigt zijn dat hij bijvoorbeeld zichzelf op temperatuur kan houden, dat hij zijn voedingen kan drinken en binnen kan houden, zijn groeilijn blijft stijgen en natuurlijk mag hij geen dipjes meer hebben.

En dat jullie de zorg voor je kind goed aankunnen. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste, want er zijn ook kinderen die naar huis gaan met een sonde, of met zuurstof, of die nog aan de bewaking liggen. Als je daar als ouder goed mee om kunt gaan, en als de huisarts en de wijkverpleegkundigen je kunnen bijstaan en achter je staan, is dat lang niet zo’n groot probleem als je van te voren misschien dacht.

Er zijn ook ziekenhuizen die de regel hanteren dat je kindje niet meer dan zes of zeven voedingen per dag nodig mag hebben en dat hij ‘s nachts doorslaapt, maar de meeste ziekenhuizen laten dit toch aan de ouders over. Bovendien: als het kind eenmaal thuis is, bepaalt hij zelf ook mee of hij doorslaapt of niet, alle regels van het ziekenhuis ten spijt.

Er zijn ook nog ziekenhuizen die vinden dat een kindje tenminste 36 (zwangerschaps-)weken oud moet zijn, maar de meeste hebben dit als regel losgelaten.

Sluiten