Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Van streekziekenhuis naar NICU

Van algemeen ziekenhuis naar NICU

De babylance is nodig als er geen tijd meer is om een zwangere vrouw over te plaatsen naar een ziekenhuis met een speciale Intensive Care afdeling voor pasgeborenen (NICU) of als pas na de geboorte blijkt dat het kind extra intensieve zorg nodig heeft. Een babylance is een speciaal voor pasgeborenen ingerichte ambulance met veel mogelijkheden: bijna een kleine intensive care afdeling. Het vervoer wordt begeleid door een neonatoloog (gespecialiseerd kinderarts voor pasgeborenen) die het kind in het algemene ziekenhuis komt ophalen en het ambulancepersoneel is speciaal opgeleid.

Ouders worden, als het kan, in de gelegenheid gesteld om hun kind te zien voordat het kind wordt overgeplaatst en krijgen soms een foto voordat hij op weg gaat. Afscheid nemen van je kind is altijd moeilijk en vooral als je nog aan het bijkomen bent na een keizersnee, kan het zijn dat je je later niet eens meer herinnert dat je afscheid hebt genomen, als de gelegenheid er al voor was. Vraag aan je partner of verpleegkundige om eventueel de gehele periode nog eens te vertellen. Als je kind naar een ander ziekenhuis moet is dat altijd angstig en stressverhogend.

In dit geval, als je kind moet worden overgeplaatst naar een Intensive Care ziekenhuis, kunnen de ouders niet mee. Er is een chauffeur, een verpleegkundige en een arts, die ruimte nodig hebben om tijdens het vervoer de zorg te kunnen bieden. Vaders mogen ook niet achter de babylance aanrijden. Dit brengt een groot risico op ongelukken met zich mee omdat de babylance met zwaailicht en sirene rijdt. Dit geldt ook als een baby naar een andere centrum vervoerd moet worden voor een specifieke intensieve zorg behandeling.

Sluiten