Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Kunstvoeding

Kunstvoeding

Soms lukt het kolven niet, of soms heb je gewoon geen borstvoeding. Of er is een andere reden dat je kind geen borstvoeding kan krijgen, zoals medicijngebruik. Het kan ook zijn dat je het niet op kunt brengen om naast alles wat je doormaakt ook nog te kolven – daar hoef je je niet schuldig over te voelen, dat kan een goede keuze zijn voor jou – en dus ook je kind ten goede komen. Moedermelk kan belangrijk zijn, de conditie van de moeder is dat zeker ook.

Als het allemaal niet lukt, of als je niet genoeg kunt kolven, is er gelukkig ook kunstvoeding beschikbaar. Er zijn kunstvoedingen die speciaal gemaakt zijn voor prematuren en voldoende voedingstoffen bevatten om de prematuur te laten groeien.

Er wordt voor prematuur geboren kindjes speciale kunstmatige zuigelingenvoeding gemaakt, die verrijkt is met wat het kind nodig heeft: extra eiwit, extra koolhydraten en een op een prematuur afgestemde hoeveelheid vitaminen (denk aan vitamine D) en mineralen als calcium en fosfaat. Ook wordt er veel onderzoek gedaan om de kwaliteit van deze voedingen nog te verbeteren en ze steeds meer te laten gelijken op moedermelk. Flesvoeding mist echter altijd een aantal elementen die van nature in borstvoeding voorkomen en die niet na te bootsen is.
Ook als je kind naar huis mag, kan het nog een tijdje aangepaste prematurenvoeding krijgen, die de kinderarts zal voorschrijven.

Sluiten