Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Oefendagen

Oefendagen

Zodra je kind 3 jaar en 10 maanden is mag hij al op de basisschool komen kennismaken om te wennen aan de school. Dit mag maximaal vijf dagen per jaar. De school kan dit verdelen over 10 dagdelen, maar er ook voor kiezen om de wenperiode korter te laten duren. Oefendagen mogen alleen in overleg met de school en basisscholen zijn niet verplicht om een kennismakingsperiode aan te bieden: soms is het gewoon niet goed in te passen.

Elke openbare basisschool is in principe verplicht om je kind toe te laten als hij 4 jaar is. Eén belangrijke voorwaarde is wel dat je kind zindelijk is – en dat kan juist bij ex-couveusekinderen nog wel eens lastig zijn. Het kan een oplossing zijn als je zelf in de gelegenheid bent om je kind op school naar het toilet te helpen en langs te komen om hem te verschonen indien nodig (of als er iemand in de buurt is die bereid is je kind even te helpen indien nodig).

Een basisschool kan elke maand nieuwe leerlingen aannemen. Er zijn ook basisscholen waar nieuwe leerlingen direct na hun vierde verjaardag kunnen instromen.

In onze besloten facebookgroep Grote Kanjers delen ouders ervaringen over de (aanstaande) schooltijd van hun kind, stellen ze vragen en zijn ze elkaar tot steun. Voel je vrij om je aan te melden en je tips te delen of vragen te stellen!

Sluiten