Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Kraamvisite

Familie en vrienden

Kraamvisite

Misschien staat je hoofd er nog helemaal niet naar. Maar – ook als je (nog) geen geboortekaartjes hebt verstuurd – bij vrienden en kennissen zal doordringen dat jullie kindje geboren is.

Veel mensen zullen zeker in de begintijd jullie privacy respecteren en misschien een kaartje sturen, maar zeker de mensen die dichterbij jullie staan willen waarschijnlijk langskomen: thuis of in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis kent uiteraard bezoekregels, maar die zul je zelf ook hebben: Wie wil je mee naar binnen nemen en wie niet? Bezoek op de afdeling is vrij aangrijpend voor je kindje en het gaat van je eigen tijd met je kind af.

Je kunt ervoor kiezen de mensen om je heen te laten weten dat je kraambezoek graag later wilt ontvangen, als je kindje (misschien al een tijdje) thuis is. Of dat je tegen die tijd misschien een kraamfeest wilt organiseren. En het kan ook een keuze zijn om het helemaal niet te willen, of alleen voor de allerbelangrijkste personen in je leven. Bedenk goed wat jij en je partner prettig vinden.

Familie en vrienden informeren

Social media zijn een goed middel om vrienden en bekenden op de hoogte te houden hoe het met je kindje gaat. Als je niet met iedereen in detail wilt delen wat je allemaal meemaakt, kun je dat ook binnen een beveiligde (en beperkte) groep doen. Zo zijn er ook sites waar je een blog bij kunt houden: openbaar en voor iedereen toegankelijk, of alleen voor diegenen aan wie jij het wachtwoord geeft. Of alleen voor jezelf, dat kan natuurlijk ook.

Sluiten