Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Ronald McDonald huis

Ronald McDonaldhuis

Bij veel ziekenhuizen, zeker bij alle academische, is tegenwoordig een logeerhuis gevestigd – meestal een Ronald McDonaldhuis. Door daar te logeren, ben je in de buurt van je kindje, ook als je zelf misschien ver weg woont van het ziekenhuis.

Ze worden geleid door een manager en ondersteund door vrijwilligers. Je kunt er met je gezin terecht. Het is geen hotel, er wordt van je verwacht dat je je eigen kamer schoonhoudt en zelf kookt (je kunt natuurlijk ook eten in het restaurant van het ziekenhuis, meestal met korting, vraag daar naar bij de verpleging).

Je kunt er gebruik maken van de gemeenschappelijke huiskamer en keuken en de vrijwilligers willen je ook graag ondersteunen als dat mogelijk is. Bovendien vinden de ouders steun bij elkaar. Per overnachting betaal je een kleine eigen bijdrage, die je soms terug kunt krijgen bij een aanvullende verzekering.

Heb je een ouder couveusekind met een handicap of beperking? In verschillende Ronald McDonaldhuizen kun je tegenwoordig ook terecht voor een voordelige vakantie! Kijk op kinderfonds.nl voor meer informatie.

Sluiten