Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Bestuur

Bestuur

Graag stellen wij de bestuursleden van Care4Neo voor:

Voorzitter - Yvonne Meijerink

Yvonne is moeder van Luna (40 weken, na 1 week opgenomen i.v.m. RS-virus) en tweeling Mats en Evi (36 weken, 2 weken opgenomen geweest). Samen wonen ze in Rotterdam met Hugo en hond Sammie. Yvonne is sinds 12-10-2022 de nieuwe voorzitter van Care4Neo. Ze kent Ilona (voormalige voorzitter) van haar eerste studie en wilde heel graag het voorzitterschap van haar overnemen. In haar studie psychologie deed zij onderzoek naar de invloed van prenatale stress op de hechting tussen moeder en kind. Ze heeft lange tijd gewerkt als manager in de jeugdzorg, maar de laatste jaren is zij zelfstandig ondernemer en zet zij zich iedere dag in om mensen, zorg, technologie en data met elkaar te verbinden. Ook binnen Care4Neo zet zij zich in voor het concept Waardegedreven Zorg, zorg waar de behoeften en voorkeuren van ouders en het kind centraal staan en zij ook echt mogen en kunnen meebeslissen.

Onderzoek - Marijn Vermeulen

Marijn is moeder van twee te vroeg geboren kinderen en werkt als kinderarts-neonatoloog. Zij leerde haar IC afdeling in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam plotseling van een andere kant kennen toen zij, in plaats van als dokter, als moeder naast de couveuse zat. De ervaring en inzichten die dat opleverde motiveerden haar om zich in te zetten voor de belangen van ouders en zieke pasgeborenen. Ze wil de kloof die er kan zijn met zorgprofessionals overbruggen en zet zich in voor meer inspraak en actieve participatie van ouders in wetenschappelijk onderzoek en zorgprocessen. Haar motto is: duidelijk de stem van de kinderen en hun families laten horen helpt om de neonatale zorg te verbeteren om hun toekomst te verbeteren. Marijn heeft wetenschap en zorg in haar Care4Neo portefeuille.

Ad interim CFO - Hilbert Bout

Hilbert woont samen met zijn vrouw Anneloes en zoon Fedde in Rotterdam. Toen Anneloes 31 weken zwanger was van Fedde werd zij plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Na zeven spannende weken in het ziekenhuis is Fedde uiteindelijk na een zwangerschap van 37 weken geboren. 
Tijdens de periode in het ziekenhuis heeft Hilbert ervaren welk verschil het zorgpersoneel in zo’n onzekere periode kan maken. Ook vond hij steun bij twee ervaringsdeskundigen op het gebied van vroeggeboorte. 
Dit heeft hem uiteindelijk doen besluiten een carrièreswitch richting de zorg te maken en zich in te zetten voor Care4Neo. Hilbert ondersteunt het bestuur op het financiële vlak.

Secretaris - Ratna Vromans

Ratna is moeder van Andrew en Owen. Owen is geboren met 30 weken en 6 dagen. Ratna woont met haar jongens en man in Haarlem en is advocaat arbeidsrecht. Toen Owen op de IC en de High- Care terecht kwam, heeft Ratna ervaren dat het verzorgend personeel dag en nacht klaar staat voor de vroeggeborenen. Voor couveuseouders is het zo belangrijk dat zij met vertrouwen de verzorging van hun pasgeboren kindje uit handen kunnen geven. In een hele korte tijd komt er zoveel op hen af. Het is relevant dat de artsen en het verzorgend personeel in hun rol niet de behoeftes van de ouders vergeten. Ratna wil graag haar ervaringen als ouder van een te vroeg geborene inzetten. Om die reden heeft zij zich aangemeld bij het bestuur om zo bij te dragen aan de belangen van de ouders en de pasgeborenen. Ratna heeft als bestuurslid de rol van secretaris op zich genomen.  

Algemeen lid - Boy Sleddering

Mijn naam is Boy Sleddering. Ik ben getrouwd met Lana en samen hebben wij twee prachtige kinderen: Pelle en Elin. Wij wonen in Den Haag en trekken er als gezin graag op uit en genieten dan met volle teugen van het strand, de zeelucht en het prachtige duinlandschap.

Onze oudste is met 31 weken geboren en dat was voor ons beiden een complete verrassing. Van een tot dan toe soepele zwangerschap zaten we ineens met spoed in de ambulance van Den Haag naar het AMC in Amsterdam.

In totaal hebben we 6 bijzondere weken doorgemaakt in het ziekenhuis op de neonatologie. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Maar de kraamtijd in het ziekenhuis, de kwetsbaarheid en onzekerheid was een hele pittige voor ons als kersvers gezin.

Bestuurslid communicatie - Tatiana van Lier

Tatiana woont samen met haar vriend Jelle en hun kinderen Fabian (11) en Tobias (8) in Amsterdam. Hun dochter Feline werd in 2011 geboren bij 24 weken en is kort daarna overleden als gevolg van complicaties van de vroeggeboorte. Fabian werd een jaar later geboren bij 27 weken. Hij heeft bijna twee maanden doorgebracht op de NICU en nog een maand op Medium Care en heeft verschillende complicaties doorstaan. Inmiddels is hij een gezonde, vrolijk jongen van bijna 12 jaar.

Tatiana vindt het van belang dat er meer bewustwording komt over lange termijn gevolgen van een moeilijke medische start, zodat deze gevolgen tijdig herkend worden en de kinderen waar het om gaat de juiste behandeling krijgen. Dit is ook de reden dat Tatiana zich met plezier en passie voor Care4Neo inzet: om alle belanghebbenden en betrokkenen te bereiken zodat de baby’s optimaal begeleid worden tijdens de hele reis van klein naar groot.

Sluiten