Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Vrijwilligers

Kom jij ons team versterken?

Bij Care4Neo zijn ongeveer 120 vrijwilligers op allerlei posten actief. Voorheen was dit onder de naam Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC), en sinds november 2020 onder onze naam Care4Neo. Onze vrijwilligers helpen bijvoorbeeld binnen de regio’s, als regiocoördinator of ziekenhuiscontactpersoon. Ook zijn er vrijwilligers actief binnen de redactie van de website en social media. In wetenschappelijk onderzoek, met het geven van gastlessen aan bijvoorbeeld de kinderopvang of hogescholen en in de redactie van ons tijdschrift Kleine Maatjes. Soms hebben we hulp nodig op projectbasis.

Achtergrond

De meeste van onze vrijwilligers zijn ouders van couveusekinderen en hebben hun ervaring als achtergrond die zij inzetten als bijvoorbeeld ziekenhuiscontactpersoon. Ook zijn zorgprofessionals actief, bijvoorbeeld in onze onderzoekswerkgroep of als regiocoördinator. Daarnaast hebben we ook familieleden van een couveusekind als vrijwilliger en zien we ook steeds meer ex-couveusekinderen die wat willen betekenen binnen Care4Neo.

Zie jij geen geschikte openstaande vacature op onze vacature pagina, maar zou jij je wel graag in willen zetten? Stuur ons gerust je motivatie en dan kijken we samen naar een geschikte plek welke past bij jouw kwaliteiten en interesses.

Teams

Binnen Care4Neo kennen we de volgende teams/ werkgroepen:

  • 5 regioteams, vernoemd naar de windstreken
  • Werkgroep Gastlessen
  • Werkgroep Wereld Prematurendag (WPD)
  • Werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek (en richtlijnen in de zorg)
  • Werkgroep Fondsen- en Sponsorwerving
  • Redactie tijdschrift Kleine Maatjes
  • Webredactie
  • Team Sociale Media

Daarnaast hebben we het bestuur en het secretariaat.

Introductiebijeenkomst

Wij sturen je natuurlijk niet onvoorbereid op pad. Als nieuwe vrijwilliger begin je met een introductiebijeenkomst. Hier ontmoet je andere nieuwe vrijwilligers en word je geïntroduceerd in het verenigingswerk. Natuurlijk word je, waar nodig, begeleid door een ervaren collega-vrijwilliger. Je kunt cursussen volgen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. 

Vrijwilligersbijeenkomsten

Voor vrijwilligers organiseren we ook geregeld vrijwilligersbijeenkomsten. Vind je het leuk om eens een ervaring of verslag van een bijeenkomst te lezen? Kijk dan hier voor een verslag of bij onze nieuwsberichten!

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten, vul dan onderstaand formulier in. Je gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.

Je kunt ook voor vrijwilligerswerk per e-mail contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@care4neo.nl. Zij kan al je vragen beantwoorden, samen met jou kijken welke functie bij je past en je de vrijwilligerswijzer toesturen. Hierin lees je meer over de organisatie en vind je een beschrijving van elke functie.

Vrijwilliger worden?

Door het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Sluiten