Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Over ons

Over Care4Neo

Care4Neo (voorheen Vereniging van Ouders van Couveusekinderen - VOC) behartigt de belangen van ouders waarvan het kind direct na de geboorte wordt opgenomen in een ziekenhuis. Ouders met een prematuur zijn, in een nieuwe en spannende fase van hun leven, erg geholpen met heldere en toegankelijke informatie en steun. Onze vrijwilligers staan daarom klaar voor ouders met te vroeg, te licht (dysmatuur) of ziek geboren baby’s. Dit doen we al meer dan 40 jaar op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door te lobbyen in de politiek, samen te werken met zorgprofessionals en onderzoekers, vrijwilligers in te zetten in ziekenhuizen, vertegenwoordigd te zijn in de EFCNI, en met onze eigen activiteiten diensten zoals het gratis couveusedagboek en ons jaarlijkse Week van het Couveusekind rondom Wereld Prematuren Dag.

Care4Neo is de oudste neonatologie-patiëntenvereniging van Europa. Wij hebben als doel ouders van couveusekinderen een steuntje in de rug te geven en aandacht te vragen voor de problematiek die hier rondom plaatsvindt. Onder couveusekinderen worden verstaan te vroeggeboren (prematuur) te licht geboren (dysmatuur) en ziek geboren kinderen.

Missie, visie & doel

Het doel is om van grotere betekenis te zijn voor pasgeboren kind, couveuseouders, ex-couveusekinderen en zorgverleners.

Lees verder

ANBI Profiel en jaarverslagen

Care4Neo heeft een ANBI status. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

Lees verder

Bestuur

De bestuursleden van Care4Neo

Lees verder

Vrijwilligers

Bij Care4Neo zijn ongeveer 120 vrijwilligers op allerlei posten aan het werk. Wil jij ook iets voor andere ouders en hun couveusekinderen betekenen? 

Lees verder

Vacatures

Wij zoeken collega-ouders van couveusekinderen die ons willen helpen om de ouders van nu bij te staan.

Lees verder

Lid worden

Met je lidmaatschap steun je Care4Neo zodat wij jou en andere ouders kunnen blijven helpen. Meld je nu aan!

Lees verder

Doneren

Wij willen onze activiteiten zoveel mogelijk gratis aan blijven bieden. Dit kan alleen als we voldoende donateurs en leden hebben.

Lees verder

Samenwerkingen

Care4Neo werkt o.a samen met de Vriendenloterij, Pampers, EFCNI en Veerkrachtige Ouders

Lees verder

Contact

Hoe kan je contact met ons opnemen?

Lees verder
Sluiten