Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Missie - visie - doel

Missie

Ouders en hun kinderen die na de geboorte moeten worden opgenomen in een ziekenhuis ondersteunen, een stem geven, en helpen om de beste zorg te krijgen voor, tijdens en na de geboorte, om optimale kansen te creëren voor het kind en het gezin. Dit doen we onder andere door middel van informatievoorziening, deelnemen aan (wetenschappelijke) onderzoeken, belangenbehartiging maar ook door op te treden als adviesorgaan en klankbord en het organiseren van bijeenkomsten en online communities waar lotgenoten samen kunnen komen en zich erkend en herkend voelen.

Visie

Over vijf jaar zijn we autoriteit bij onze doelgroepen (o.a. couveuseouders, gezondheidszorg en ex-couveusekinderen) en weten zij elkaar te vinden en relevante informatie met elkaar te delen met onze diverse communities. Vanuit de belangenbehartiging werken we mee aan (wetenschappelijke) onderzoeken en hebben we een concrete stem in kwaliteit van de zorg en wetgeving.

Doel

Het doel is om van grotere betekenis te zijn voor pasgeboren kind, couveuseouders, ex-couveusekinderen en zorgverleners en als kennispartner en adviseur op te treden bij relevante discussies en onderzoeken. We streven naar het vergroten van kennis, bewustwording en begrip. Daarnaast willen we naast het lotgenotencontact voor couveuseouders ook lotgenotencontact gaan oprichten voor ex-couveusekinderen zodat zij, in hun eigen leeftijdsklasse, ook ervaringen kunnen delen.

Kernwaarden

Betrokken  -  Erkenning  -  Verbonden  -  Veerkrachtig  -  Deskundig

Betrokken we voelen ons betrokken bij Care4Neo en de doelstellingen van Care4Neo maar ook bij de ouders en de kinderen. We leven mee, denken mee en voelen mee. 

Erkenning we vinden het belangrijk dat er erkenning is voor de gevoelens, emoties, problemen en vragen van ouders en de kinderen. We behartigen hun belangen en stellen daarom kritische vragen.

Verbonden we zijn allemaal met elkaar verbonden omdat we allemaal op onze eigen manier ervaring hebben couveusekinderen en hun ouders en zien daarom ook het belang om ouders maar ook de kinderen op latere leeftijd te verbinden om hun ervaringen te delen.

Veerkrachtig we hebben het vermogen om positief, toekomstgericht en sterk te blijven ook in tijden met tegenslagen en veranderingen.

Deskundig naast dat we ervaringsdeskundige zijn volgen we ontwikkelingen in het vakgebied op de voet en werken we mee aan verdere ontwikkeling via wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen.

Sluiten