Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

thuisarts.nl biedt nu ook informatie over BPD

donderdag 26 augustus 2021

Naar aanleiding van een update van de richtlijn ‘Bronchopulmonale Dysplasie’ is nu ook op thuisarts.nl informatie te vinden over BPD, op de pagina Longschade bij een te vroeg geboren baby staan de links naar de verschillende situaties.

In de richtlijn ‘Bronchopulmonale Dysplasie’ staat beschreven wat BPD is, hoe de diagnose gesteld moet worden en wat mogelijkheden zijn voor preventie en behandeling. In 2021 heeft de richtlijn een update gekregen. Er staan in de richtlijn nu ook aanbevelingen over de optimale begeleiding van ouders van kinderen met BPD.  In focusgroepen en doormiddel van interviews werd aan ouders van kinderen met BPD werd naar hun ervaring gevraagd: 

"Uit de gesprekken met ouders bleek de behoefte aan duidelijkheid, steun en continuïteit. Symptomen van angst, bezorgdheid en stress komen voor in een hoog percentage van ouders van prematuur geboren kinderen met of zonder BPD. Deze verschijnselen kunnen jarenlang aanhouden en kunnen de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden. Het verbeteren van de geestelijke gezondheid van ouders in de NICU kan daarom van groot belang zijn voor de ontwikkelingsresultaten voor prematuur geboren baby's en het verbeteren van het welzijn van kinderen en ouders."  

Naar aanleiding van de update is nu ook op thuisarts.nl informatie te vinden over BPD, op de pagina Longschade bij een te vroeg geboren baby staan de links naar de verschillende situaties:

« Terug

Sluiten