Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Ouders voor Ouders

Welkom bij Ouders voor Ouders!

Beste ouder(s),

ouders voor ouders flyerGefeliciteerd met de geboorte van je / jullie kind(eren). Op deze site kun je meer leren over Care4Neo’s lotgenotenprogramma “Ouders voor Ouders”.

Ouders voor Ouders biedt lotgenotencontact aan ouders met kindjes met een moeilijke start in het ziekenhuis tijdens hun eerste jaar. In het ziekenhuis en bij thuiskomst. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met 13 perifere ziekenhuizen in Nederland.

Waarom Ouders voor Ouders?

De geboorte van een kind is heel bijzonder, maar als deze na geboorte opgenomen wordt in het ziekenhuis kan dat ook een moeilijke en onzekere periode zijn. Soms is het fijn om wat steun te krijgen van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Middels Ouders voor Ouders hopen wij een luisterend oor te bieden aan ouders of verzorgers die net als wij een moeilijke start hebben gehad met hun kind(eren).

Wat voor ondersteuning bieden wij aan?

Ons Ouders voor Ouders team staat klaar op de volgende manieren*

Persoonlijk contact in het ziekenhuis

Elke maand zijn wij op de afdeling aanwezig* om ouders wiens kindje(s) opgenomen is/zijn een hart onder de riem te steken.

Vraag je zorgteam om meer informatie of stuur ons een mail.

Online weer thuis gesprekken

Elke 2e donderdag van de maand van 20:00 tot 21:00 staan ervaringsdeskundigen Marieke Schouten en Lydia van Hooren online voor je klaar.

Beschikbaar via Zoom

Onze NeoKanjers Facebook groep

Een snelle vraag of nog niet klaar voor een gesprek? Onze besloten Facebook groep is er voor laagdrempelig persoonlijk contact.

Klik hier voor onze neoKANJERS Facebook groep

* enkel beschikbaar in deelnemende ziekenhuizen: Amphia Ziekenhuis, Amstelland Ziekenhuis, BovenIJ Ziekenhuis, Flevoziekenhuis, Franciscus Gasthuis, Juliana Kinderziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, OLVG, Spaarne Gasthuis, Tergooi Medisch Centrum, Zaans Medisch Centrum

"Die eerste dagen, weken en maanden in het ziekenhuis waren een achtbaan van emoties voor ons. Alles was nieuw. De onzekerheid was overweldigend. Contact met ouders die voorgingen zou mij enorm geholpen hebben"

Wie zijn wij?

Ieder kind en elke ouder is uniek in zijn of haar ervaringen. Dit is ook het geval met onze vrijwilligers en de steun die zij kunnen bieden. Met ons team van 24 vrijwilligers staan wij klaar in jouw ziekenhuis en virtueel. Op deze pagina stellen onze vrijwilligers zich voor.

Deelnemen aan Ouders voor Ouders?

Deelname aan ons programma is geheel vrijblijvend. Middels onderstaand formulier kun je je inschrijven om op de hoogte te blijven van ons programma. Hiernaast zijn wij natuurlijk altijd te bereiken op info@care4neo.nl. Voor nu, veel kracht geluk en kracht gewenst de komende tijd.

Ouders voor Ouders - inschrijfformulier

optioneel
optioneel
Kalender 
(Bijvoorbeeld "24,5", namelijk 24 weken en 5 dagen)
meerdere opties mogelijk
optioneel
Ja, ik geef het Ouders voor Ouders team binnen Care4Neo toestemming om mij te contacteren.
Sluiten