Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

En de winnaar is…

Richard de Leeuwprijs 2024 - 1maandag 01 april 2024

Elk jaar reiken we de Richard de Leeuwprijs uit aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor en bijgedragen heeft aan de bewerkstelliging van de doelstellingen van Care4Neo. De Care4Neo Community biedt optimale zorg, steun en kwaliteit van leven voor (gezinnen van) kinderen die te vroeg, te licht of ziek geboren zijn, gedurende de hele reis van klein naar groot. Dit jaar is Lydia van Hooren-Licht winnares van de Richard de Leeuwprijs.

Bedenker van de P voor Prematuren actie

Al jaren zet Lydia zich belangeloos is voor kinderen met een moeilijke start en hun gezin. In 2019 is zij als vrijwilliger begonnen als ziekenhuiscontactpersoon in het Dijklander Ziekenhuis Hoorn. Daarna werd Lydia ook lid van de werkgroep Wereld Prematurendag, waar zij onder andere de P voor Prematuren actie heeft bedacht. Tot op de dag van vandaag wordt deze actie nog steeds succesvol uitgevoerd door ziekenhuizen in het hele land. Ook besloot Lydia de werkgroep Wetenschappelijk onderzoek te versterken.Lydia van Hooren

Grondlegger van het NeoCafé

Richard de Leeuwprijs 2024 - 2Sindsdien heeft Lydia geen moment stil gezeten. Zo heeft ze het afgelopen jaar tijdens Wereld Prematurendag een mooie pilot gedraaid met het NeoCafé. Sinds die ontmoetingsochtend in Hoorn heeft deze al meerdere vervolgen gekregen.

Kennis en informatie delen

Lydia reist ook nog eens het hele land door om gastlessen te geven, zoals bij Avans Hogeschool Breda. Ook is ze regelmatig te gast in impactvolle podcasts en volgt ze ook nog eens een studie ervaringsdeskundigen zodat zij haar eigen ervaring als moeder van een prematuur geboren dochter nog beter kan inzetten om anderen te helpen.

Wij bedanken Lydia voor haar trouwe inzet!

Richard de Leeuwprijs 2024 - 1

« Terug

Sluiten