Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

Richard de Leeuwprijs 2021 uitgereikt aan Alberdien Kenbeek

Richard de Leeuwprijszondag 05 december 2021 11:04

Elk jaar reiken we de Richard de Leeuwprijs uit aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor en bijgedragen heeft aan de bewerkstelliging van de doelstellingen van de vereniging. Dit jaar heeft Alberdien Kenbeek deze prijs in ontvangst mogen nemen. Alberdien is reeds vele jaren als vrijwilliger actief bij Care4Neo. Zij is iemand die zich met hart en nieren inzet voor couveusekinderen en hun ouders, zowel binnen als buiten Care4Neo, waaraan zij al vele jaren verbonden is en met verschillende petten op.

Richard de Leeuwprijs

Sinds haar begin als vrijwilliger is Alberdien ziekenhuiscontactpersoon voor het VUmc. Wanneer er nieuwe vrijwilligers ingewerkt moeten worden zijn ze altijd welkom bij Alberdien. Een aantal jaren is zij “chef Facebook” geweest en heeft zij geholpen in de organisatie voor Wereld Prematurendag. Recent is zij in het Social Media gat van LinkedIn en Twitter gesprongen.

In 2020 heeft zij meegewerkt aan een interview van Pampers met Arie Boomsma en vertelde ze over haar zoon Max die geboren is met 31,2 week en slechts 755 gram woog. In de week van het couveusekind 2021 heeft zij samen met Marijke Blaauboer in het kader van WPD 2021 een actie opgezet in het VUmc en AMC en heeft zij 24 uur gebuideld om met het opgehaalde geld te zorgen voor goede buidelstoelen.

Was er hulp nodig op het secretariaat toen we nog in Leidschendam zaten? Alberdien kwam regelmatig de handen uit de mouwen steken. Alberdien is iemand die de dingen ziet liggen waar aandacht voor nodig is en zichzelf op de kaart zet. Niets is voor haar te gek.

Alberdien heeft samen met Marijke 24 uur lang gebuideld met een pop zodat er nieuwe buidelstoelen aangeschaft kunnen worden voor de nieuwe couveuseafdeling van het Amsterdam UMC. Richard de LeeuwprijsIlona Jochems (voorzitter van Care4Neo) had de eer om na afloop van de buidelactie de prijs aan Alberdien uit te reiken. Alberdien was blij verast.

Over Richard de Leeuwprijs

Tot de doelgroep voor de Richard de Leeuwprijs behoren de vrijwilligers van de vereniging, zorgverleners uit de diverse beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg aan het couveusekind (zoals verpleegkundigen en artsen), of zijn ouders (zoals maatschappelijk werkenden). Maar ook anderen, zoals politici en journalisten, kunnen in aanmerking komen voor deze prijs, mits aan de doelstelling wordt voldaan.

De Richard de Leeuwprijs is vernoemd naar de initiatiefnemer van de VOC en in 1999 ingesteld bij zijn pensionering als neonatoloog en zijn afscheid van de VOC. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

« Terug

Sluiten