Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Oproep aan ouders voor deelname onderzoek “IMPACT-project”

IMPACT studie Care4Neomaandag 12 juni 2023

Als ouder weet jij als geen ander hoe belangrijk de communicatie met zorgverleners op de afdeling neonatologie is! Onderzoekers van het IMPACT-project willen graag weten hoe deze communicatie nóg beter kan. Specifiek onderzoeken zij hoe informatie over behandelingen het beste kan worden besproken met ouders.

Care4Neo is actief betrokken bij dit project en roept ouders opnieuw op om mee te doen aan deze studie. We moedigen vooral ook vaders/partners aan de vragenlijst in te vullen. Stuur de vragenlijst ook gerust door aan andere ouders. Hieronder kun je meer lezen over de studie, de rol van Care4Neo en deelname. Ook vind je links naar de vragenlijst voor mobiel/tablet of computer/laptop

Doel van het onderzoek                                                                                                 

Met het IMPACT-project willen de onderzoekers graag meer te weten komen over de gesprekken tussen ouders en zorgverleners (bijv. dokters, verpleegkundigen) over behandeling van te vroeg geboren kinderen. Daarbij wordt door de onderzoekers gekeken hoe zorgverleners informatie over behandelplannen het beste met ouders kunnen delen. De bevindingen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook worden op basis van de onderzoeksresultaten strategieën ontwikkeld om de zorg voor deze groep kinderen en hun ouders in de praktijk te verbeteren.

Betrokkenheid Care4Neo                                                                                               

Het IMPACT-project wordt geleid door dr. Nanon Labrie (assistant professor Taal & Gezondheidscommunicatie, Vrije Universiteit Amsterdam) en een team van onderzoekers. Nanon Labrie is naast communicatieonderzoeker ook zelf ervaringsdeskundige als moeder van een te vroeg geboren dochter (2017, geboren bij 26.3). Care4Neo is vanaf de start van het IMPACT-project betrokken. We hebben bijvoorbeeld meegedacht over de vorm en opzet van het onderzoek, om er zo voor te zorgen dat de uitkomsten direct relevant zijn voor ouders.

Wat vragen wij?                                                                                                               

Wil je de vragenlijst over communicatie via links naar de vragenlijst voor mobiel/tablet of voor computer/laptop invullen? Invullen van de vragenlijst kost circa 25 min. van je tijd. Studiedeelname is volledig anoniem. Als je meedoet, zie je een korte video van een gesprek tussen ouders en zorgverleners. Je beantwoordt vervolgens vragen over dit gesprek. Na afloop ontvang je meer informatie over de video en vragenlijst.

Let op: de vragenlijst kan worden ingevuld op een mobiel/tablet óf computer/laptop met geluid.

Wie kan meedoen?                                                                                                           

Je kunt meedoen als je 18 jaar of ouder bent, in Nederland woont en Nederlands spreekt. Je hebt tussen 2015-2022 een te vroeg geboren kind gekregen, dat meer dan 1 week in het ziekenhuis heeft gelegen.

Meer weten?                                                                                                                   

Heb je vragen of wil je iets anders hierover kwijt? Neem contact op met de coördinator wetenschap bij Care4Neo via wetenschap@care4neo.nl

IMPACT studie Care4Neo

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Sluiten