Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Ons couveusedagboek is vernieuwd!

Couveusedagboek Care4Neodonderdag 29 juni 2023

Om ouders van couveusekinderen nog beter te helpen, heeft Care4Neo een aantal jaren geleden het couveusedagboek ontwikkeld. Dit dagboek wordt gratis aangeboden via ziekenhuizen. Dankzij een financiële donatie van Pampers konden we het couveusedagboek vernieuwen. In dit artikel ontdek je meer over wat een couveusedagboek precies is en hoe de nieuwe editie eruit ziet.

Wat is een couveusedagboek?

Het couveusedagboek is een dagboek voor ouders van couveusekinderen (kinderen die te vroeg-, te licht-, of ziekgeboren worden en na de geboorte in de couveuse belanden). In dit dagboek kunnen ouders, verpleegkundigen en ander verzorgend personeel verhalen opschrijven over de periode waarin het kindje in het ziekenhuis verblijft. Verhalen die ouders later terug kunnen lezen. Ook staat het couveusedagboek boordevol tips voor nieuwe couveuseouders. Iets wat houvast biedt in de hectische tijd.

De waarde van een couveusedagboek

We horen vaak van ouders dat ze het fijn vinden om hun dagboek jaren later nog eens door te lezen (zie in dit filmpje bijvoorbeeld hoe Maud terugkijkt door couveusedagboek van haar dochter). Het helpt bij de verwerking, maar ook komen bijzondere momenten die ze waren vergeten weer terug. Ook voor een kind die zelf in de couveuse heeft gelegen kan het fijn zijn om het dagboekje later terug te lezen. Het helpt om te begrijpen waar jij zelf en je ouders doorheen zijn gegaan. Hier zien we bijvoorbeeld hoe Gijs en Teun, de zoons van onze vrijwilliger Mieke, door hun eigen couveusedagboekjes heen bladeren.

Couveusedagboek Care4Neo  Couveusedagboek Care4Neo

Hoe ziet het nieuwe dagboek eruit?

Met nieuwe illustraties, herschreven teksten en extra tips is deze versie wederom heel waardevol voor ouders van couveusekinderen. In het dagboek is ruimte om mijlpalen te noteren, foto’s van je kindje toe te voegen en je gevoelens op te schrijven. Ook delen we in de nieuwe editie praktische tips. Van of je wel of niet geboortekaartjes moet sturen, tot aan wat je kunt zeggen tegen vrienden en familie die vragen wat voor kraamcadeau ze je het beste kunnen geven.

We zijn trots op het eindresultaat en bedanken Pampers voor de prachtige donatie waarmee we de nieuwe uitgave konden maken.

Couveusedagboek Care4Neo  Couveusedagboek Care4Neo  Couveusedagboek Care4Neo   Couveusedagboek Care4Neo

Hoe komen ouders aan een couveusedagboek?

Couveusedagboeken worden uitgedeeld door ziekenhuizen. Ziekenhuizen kunnen de dagboeken tegen een kleine vergoeding bestellen. Werk je in een ziekenhuis waar te vroeg-, te licht- of ziekgeboren kinderen worden opgenomen en wil je dagboeken bestellen? Vul dan het formulier op deze pagina in.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Sluiten