Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Pampers steunt Care4Neo bij het ondersteunen van de allerkleinsten en hun ouders

Care4Neo logo_URL_RGB.pngzaterdag 11 november 2023

De mensen die ons al wat langer volgen weten dat wij vorig jaar de krachten bundelden met Pampers om meer bekendheid te krijgen voor vroeggeboorte en de gevolgen hiervan. Dit jaar steunt Pampers ons opnieuw. De opbrengsten van de campagne #PampersforPreemies gaat dit jaar naar ons Ouders voor Ouders programma, waarin wij ouders gedurende het eerste jaar na de geboorte lotgenotencontact bieden.

Hoe werkt het?

Pampers lanceert opnieuw de campagne #PampersforPreemies om het belang van gespecialiseerde zorg voor premature baby's te benadrukken. Zowel Pampers' huidige ambassadeur Kim Kötter als topatlete Nadine Broersen (die zelf te vroeg geboren is) ondersteunen deze campagne door aandacht te vragen voor de beste neonatale zorg. Voor elke doos Pampers Premium Protection die via Bol.com wordt verkocht, draagt Pampers bij aan zowel de Neonatale Intensive Care Unit van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, als aan het Ouders voor Ouders programma van Care4Neo. Deze actie loopt van 2 oktober tot 31 december 2023*.  

Waarom steunt Pampers ons?

Elk jaar worden in Nederland meer dan 11.000 baby’s te vroeg geboren. De te vroeg geborenen kunnen geen gewone luier aan. Een gewone luier is te groot en het materiaal is ongeschikt. Dit komt doordat de huid van een premature baby vele malen dunner en gevoeliger is dan die van een baby die niet te vroeg geboren is. Daarom heeft Pampers als eerste merk ooit een Preemie luier op de markt gebracht.  

Door onze krachten te bundelen, kunnen we nog meer bereiken. Dankzij de bijdrage van Pampers kunnen we er namelijk voor zorgen dat zowel premature baby's als hun ouders de juiste ondersteuning krijgen. Dit doen we dit jaar met ons Ouders voor Ouders programma dat nu in 13 ziekenhuizen wordt uitgevoerd. Met Ouders voor Ouders bieden we ouders van kindjes met een moeilijke medische start de kans om maandelijks digitaal samen te komen tijdens het eerste levensjaar van hun kindje(s). Dit is voor ouders heel waardevol omdat ze begrip, steun en herkenning vinden bij elkaar en dit van cruciaal belang is in deze moeilijke tijd. Met het geld dat wij ontvangen van Pampers willen we ons Ouders voor Ouders project verder uitrollen naar andere ziekenhuizen zodat we nog meer ouders kunnen ondersteunen in de reis van de allerkleinsten.

Wil je meer weten over Ouders voor Ouders? We vertellen je er alles over op deze pagina.

We bedanken Pampers voor hun steun!

* Voor elke Pampers Premium Protection maandbox die verkocht wordt tussen 02/10/2023 en 31/12/2023, wordt er 21 cent bijgedragen aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en aan Care4Neo, met een totale bijdrage van min. €25.000. Voorwaarden zijn beschikbaar op samenvoorprematuren.pampers.nl

Care4Neo in gesprek met Pampers

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Sluiten