Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Sander en Noah

sander en noah.png

José vertelt over hun bijzondere tijd in het ziekenhuis tijdens de eerste coronagolf. En over het bijzondere talent wat papa Sander bleek te hebben:

“De vader van Noah heeft menig verpleegkundige verbaasd met de taken die hij op zich nam. Niemand anders dan hem kon het bedje van Noah opmaken. Alleen hij wist hoe Noah z’n bedje wilde hebben. Iedere keer als Noah met mij ging buidelen ging de papa van Noah aan de slag om zijn bedje verschonen. Als de verpleegkundige dan toch het bedje had gedaan haalde hij het af en deed het opnieuw. De verpleegkundige hadden het vaak te warm voor Noah opgemaakt. Dit mannetje was namelijk erg warmbloedig. Net als zijn vader!

sander en noah

Het is belangrijk om aandacht te geven aan de papa's van prematuren en nog extra in deze corona tijd. Wij zijn in april 2020 ouders geworden midden in de eerste corona golf. Mijn vriend mocht de 10 dagen dat ik in het ziekenhuis lag maar 1x per dag op bezoek komen voor 30 min. Bijna onmenselijk te noemen want hij kon als hij thuis was ook niet niemand zien. Bang om ergens besmet te raken en dan dus niet meer het ziekenhuis in te mogen. Daar waar zijn hele gezin lag.

Toen Noah geboren was begon het volgende dilemma. Wij als ouders mochten wel bij hem op zoek maar verder niemand. Hier had hij het erg moeilijk mee want hij wilde zijn zoon zo graag als trotse papa laten zien aan de opa's en oma's.

Die wens heeft hij meerdere keken bij de psycholoog en de evv'ers uitgesproken. Uiteindelijk met toestemming van psycholoog, kinderartsen, verpleegkundige, leidinggevende en tot hoog in het ziekenhuisbestuur. Kwam het verlossende antwoord bij hoge uitzondering mocht er bezoek komen. Noah was al 6 weken toen hij voor de eerste keer bezoek kreeg. Alleen de opa's en oma's mochten 1x langskomen om hun eerste kleinkind te ontmoeten.”

 sander en noah 2

« Terug

Sluiten