Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Mijn zoon kreeg het RS-virus en belandde opnieuw op de NICU

Danielle en Thiago

Na 6 weken mocht Thiago naar huis. Helaas werd zijn broer vrijwel meteen ziek, waarna Thiago volgde. Uiteindelijk bleek hij het RS-virus te hebben.

Thiago 1Mijn naam is Daniëlle, ik woon in Eindhoven en samen met mijn partner heb ik vijf kindjes: Davi*, Romeo*, Mateo (4), Thiago (2,5) en Sienna (4 maanden). Onze jongste zoon Thiago werd met 32 weken zwangerschap en 1300 gram met een keizersnede gehaald in verband met een slecht werkende placenta. Behalve dat hij een NEC (een ernstige darmontsteking die gepaard gaat met een verminderde doorbloeding van de darm) doormaakte, is de periode in het ziekenhuis vrijwel probleemloos verlopen.

Na 6 weken mocht Thiago naar huis. Helaas werd zijn broer vrijwel meteen ziek, waarna Thiago volgde. Uiteindelijk bleek hij het RS-virus te hebben.

Terug naar de NICU

Thiago 2In eerste instantie hadden we eigenlijk niet echt in de gaten dat Thiago ziek was. Hij was wel verkouden en in anderhalve dag tijd viel hij steeds sneller in slaap tijdens de voedingen. Daardoor kreeg hij steeds minder melk binnen. We besloten om voor de zekerheid het ziekenhuis te bellen, en zij wilden Thiago graag onderzoeken. Eenmaal daar werd snel duidelijk dat hij er slecht aan toe was en zijn saturatie gevaarlijk laag zakte. De kamer stond al snel vol met personeel. Thiago stopte regelmatig met ademen, waarbij ze hem moesten helpen. Zijn buik was plotseling enorm gezwollen en hij had bloed bij de ontlasting. Hierdoor dachten ze weer aan een darminfectie en het leek erop dat hij geopereerd moest worden. Hij werd in slaap gebracht, geïntubeerd en vervolgens met de ambulance naar de NICU in Maastricht gebracht.

Van de NICU terug naar huis

Danielle en ThiagoDe dag er na bleek dat zijn darmen weer helemaal tot rust gekomen waren en hoefde hij niet meer geopereerd te worden. De vraag was wat dan de oorzaak was van dat hij zo ziek was. Pas anderhalve dag na zijn opname kwam de uitslag van de RSV-test binnen en deze was positief. De eerste dagen waren heel spannend, maar na een aantal dagen ging het wat beter en was hij steeds vaker wakker. Na 6 dagen werd de tube verwijderd en ademde hij weer helemaal zelf. Vanaf toen knapte hij snel op en dronk hij al snel weer zelf. Na anderhalve week op de NICU in Maastricht gelegen te hebben, mocht hij terug naar de couveuseafdeling in Eindhoven. Daar mocht hij vervolgens na een paar dagen weer naar huis.

Dankbaar voor de goede afloop

Thiago 3Op dit moment gaat het met ons allebei erg goed. Thiago is nog steeds een klein mannetje, maar doet het ontzettend goed. Hij heeft een goede weerstand en heeft gelukkig niets overgehouden aan zijn vroeggeboorte of aan het RS-virus. We denken nog vaak terug aan de tijd dat hij zo ziek was, en zijn enorm dankbaar dat hij nog bij ons is.

Daniëlle, moeder van Thiago

« Terug

Sluiten