Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug

Hugo was ruim 2 jaar toen hij van de ene op de andere dag een hele heftige verkoudheid kreeg

Hugo 1

Ik ben Gisella en ik ben moeder van de inmiddels 5-jarige Hugo. Hugo is prematuur geboren met een zwangerschapsduur van 30 weken. Ik heb voor zijn geboorte 1x een longrijpingprik gehad en nog geen uur later was hij geboren.

Voordat ik moeder werd, heb ik gewerkt in de kinderopvang. Veel en grotendeels bij de baby- & dreumesgroepen. Daar ging jaarlijks wel een of meerdere malen het RS-virus rond. Daarbij was het per jaar en seizoen wisselend of er in meer of mindere mate ziekenhuisopnames waren. Daarom kozen we ervoor om Hugo zo goed mogelijk te beschermen. Hij kreeg de eerste 6 maanden van zijn leven antistoffen toegediend in de vorm van een Synagis-injectie. Deze antistoffen zorgden ervoor dat hij tijdens zijn eerste winter goed beschermd werd tegen het RS-virus.

Hugo werd ziek

Hugo 1Hugo was ruim 2 jaar toen hij van de ene op de andere dag een hele heftige verkoudheid kreeg. Waarbij hij niet wilde eten/drinken en hoge koorts had. Ook zag ik dat hij hard moest werken om lucht in te ademen. Het was een van de eerste weken na de 3e Corona-lockdown en het was ook nog eens weekend. Ik vertrouwde het niet en ben in overleg met de HAP doorverwezen naar de SEH. Daar is getest op Corona, die was negatief. En er werd ook getest op het RS-virus, die was positief. Omdat het ziekenhuis vol lag en hij net niet ziek genoeg was (hij had nog een acceptabele saturatie) werd hij op dat moment niet opgenomen. Ik mocht hem onder strikte voorwaarden mee naar huis nemen. Maar mocht hij verslechteren, moest ik weer bellen. Dan zou er gekeken worden of hij in een ander ziekenhuis terecht kon.

En toen knapte Hugo weer op

Gelukkig knapte Hugo na 3 dagen zichtbaar op na een ijzeren discipline van neusspray, luchtwegverwijderaars, fruithapjes, groenten en vocht. Hij vroeg weer zelf om eten en drinken, en ging weer spelen. Wel is hij nog zeker 2 maanden erg moe geweest. Hij had minder energie waardoor hij in die periode 2 keer per dag moest slapen.

Een vrolijke jongen van 5

Hugo 2Hugo is nu 5 jaar oud, gaat naar de basisschool, en doet het goed. Ik heb niet het idee dat hij iets heeft overgehouden aan dit virus. Hij doet niet onder voor zijn leeftijdsgenoten. Daar zijn we heel blij mee!

Gisella, moeder van Hugo

« Terug

Sluiten