Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Care4Neo en Nivea Nederland vragen aandacht voor het belang van huid-op-huid contact bij couveusekinderen

Nivea-logo.pngdinsdag 18 januari 2022

Als onderdeel van haar maatschappelijke missie ‘The Power of Human Touch’ gaat NIVEA Nederland een samenwerking aan met Care4Neo om door middel van menselijke aanraking het herstel van vroeggeboren baby’s te bevorderen.

Huid-op-huid contact (ook wel kangoeroeën genoemd) bevordert het herstel van couveusekinderen. Onder couveusekinderen worden verstaan te vroeggeboren (prematuur) te licht geboren (dysmatuur) en ziek geboren kinderen. Om meer aandacht te vragen voor het belang van huid-op-huid contact gaan Care4neo en Nivea een samenwerking aan. Wil je meer weten over het belang van huid-op-huid contact? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Kangoeroedekentjes en trainingen

Nivea doneert kangoeroedekens aan ouders die op een van de negen NICU’s in Nederland zijn opgenomen. Met deze dekens kunnen ouders hun baby beter positioneren tijdens het buidelen. Daarnaast levert Nivea een financiële bijdrage aan Care4Neo zodat wij trainingen kunnen aanbieden aan ouders en zorgverleners op het gebied van kangoeroezorg. Deze trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde NIDCAP (Newborn Individualized Development Care and Assessment Program) professional en worden zowel online als offline in verschillende talen gegeven. Deze training en de kangoeroedekens zijn beschikbaar voor alle ouders wiens baby is opgenomen op de NICU.

Over Nivea

NIVEA is met meer dan 130 jaar ervaring een van de grootste merken op het gebied van huidverzorging. Bij de ontwikkeling van onze producten staan de wensen en behoeften van onze klanten altijd voorop – vandaar dat zij zo veel vertrouwen in ons hebben.

NIVEA trekt in totaal wereldwijd 20 miljoen euro uit voor wetenschappelijk onderlegde skin-touch-projecten en belooft daarmee tegen 2025 een positieve impact te hebben op de individuele gezondheid en het welzijn van meer dan 150.000 mensen. Deze projecten richten zich op de positieve effecten van menselijke aanraking, waarbij de focus ligt op ouderen, eenzame jongeren, visueel gehandicapten en vroeggeboren baby’s.

Meer informatie over Nivea vind je op www.nivea.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

februari

januari

Sluiten