Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Richard de Leeuwprijs 2022 uitgereikt aan Ria Vink

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 1vrijdag 18 november 2022

Doel van deze prijs is iemand te honoreren die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan de doelstelling van Care4Neo (voorheen de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen): ouders van te vroeg, te licht en ziek, op tijd geboren, kinderen te ondersteunen in hun rol, vader of moeder te zijn van hun kind.

De Richard de Leeuw Prijs van 2022 gaat naar iemand die zich daar al vele jaren voor inzet:

Ria Vink

Ria werkt als verpleegkundige op de Neonatologie afdeling van het Spaarne Gasthuis te Haarlem en zet zich enorm in voor het begeleiden van ouders die met een kindje op haar afdeling liggen. Zij zoekt actief het contact met de vrijwilligers van Care4Neo en de mogelijkheden tot samenwerking. Ook promoot zij de vereniging actief bij ouders.

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 2

Zij is de kartrekker op de afdeling voor het contact met Care4Neo. Zo organiseert zij inloopavonden, terugkomavonden en alles rondom Wereld Prematuren Dag. Zelfs toen er nog geen vaste contactpersoon was vanuit Care4Neo trok zij de avonden en organisatie ervan. Zij is actief in het regio-overleg met betrekking tot begeleiding van ouders en helpt collega's in de begeleiding en het opzetten van inloopavonden voor ouders in samenwerking met Care4Neo. Zij is altijd bereid om met collega's uit andere ziekenhuizen te sparren, nut en noodzaak van de avonden uit te leggen en onder aandacht te brengen!

Nadat ouders met hun kind het ziekenhuis verlaten hebben is zij altijd bereid om, daar waar mogelijk, vragen te beantwoorden van ouders zowel als kinderen. Op bijzondere dagen is Ria altijd in de weer om de afdeling en de kinderen in de sfeer van een feest te brengen, zoals met prematuren pietenmutsjes, kerst- en koningsdagmutsjes en met Moederdag en Vaderdag. Op die manier zorgt zij ervoor dat het voor ouders ook een beetje feest is.

we gunnen iedere ouder waarvan hun kindje op de neo ligt een Ria, aldus de jury

Ria is voor de ziekenhuiscontactpersonen van Care4Neo een ideale contactpersoon: proactief, enthousiast en op de hoogte van wat allemaal mogelijk is, zoals de dagboekjes, speciale prematuur boekjes voor het consultatiebureau en het samenstellen van speciale koffertjes voor de brusjes. Haar enthousiaste inzet voor ouders en de verbinding die zij zoekt tussen ouders en Care4Neo zijn een lichtend voorbeeld voor andere verpleegkundigen.

Tot slot wordt dit alles ook mooi beschreven in het interview met Ria, getiteld “Van heel alleen tot 24/7 zorg om je heen”, dat in het recente nummer staat van Kleine Maatjes, het verenigingsblad van Care4Neo.

Ria Vink verdient naar het oordeel van de jury de ‘Richard de Leeuw Prijs 2022’ dan ook ten volle en is een prijswinnaar die recht doet aan de grote waarde die Care4Neo hecht aan deze prijs. Ria, voor al je enthousiasme, je werk en inzet voor onze kinderen én hun ouders, willen wij jou heel hartelijk bedanken.

Ria Vink - Richard de Leeuwprijs 2022 - 1

Samenstelling Jury ‘Richard de Leeuw Prijs 2022’

  • Nikk Conneman, Neonatoloog, Erasmus MC-Sophia
  • Alberdien Kenbeek, winnaar ‘Richard de Leeuw Prijs 2021’
  • Yvonne Meijerink, voorzitter bestuur Care4Neo
  • Gert Jan van Steenbrugge, secretaris (niet jurerend)

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

februari

januari

Sluiten