Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Rene van Kooten fietst op Wereld Prematurendag voor meer bekendheid over vroeggeboorte

rene van kooten - premature dochterzaterdag 05 november 2022

Op 17 november (Wereld Prematurendag) fietst René op zijn racefiets langs de ziekenhuizen waar zijn dochter heeft gelegen om meer bekendheid te generen over vroeggeboorte en de gevolgen daarvan. De dochter van musicalster, zanger en acteur René van Kooten werd in november 2018 veel te vroeg geboren. In de maanden daaropvolgend verbleef ze in de diverse ziekenhuizen.

De fietstocht start om in de ochtend vanaf het Gemeentehuis in Zoetermeer en eindigt in de middag op hetzelfde punt. Tussendoor bezoekt René het Leiden University Medical Center (LUMC) en het Reinier de Graaf ziekenhuis. Wij volgen René op de dag zelf en plaatsen updates op onze Facebookpagina. Wil je niks missen? Volg ons dan!

Over wereld Prematurendag

Ruim 7 procent van de baby’s in Nederland wordt te vroeg geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 11.000 te vroeg geboren baby’s. Een vroeggeboorte heeft enorme impact op de gehele familie. Ieder jaar op 17 november vindt Wereld Prematurendag plaats. Op deze dag vergroten wij de bewustwording rondom vroeggeboorte. Dit doen we door diverse activiteiten te organiseren waarmee we bewustwording, bekendheid en begrip rondom vroeggeboorte vergroten. Zo delen we informatiepakketten uit in ziekenhuizen, organiseren we jaarlijks een social media actie en proberen we zoveel mogelijk gebouwen in Nederland paars te verlichten.

disclaimer: afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn
(c) instagram.com

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

februari

januari

Sluiten