Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Parent Organisations Summit vanuit de EFCNI, waardevolle dagen!

Parent Organisations Summit - Care4Neomaandag 06 juni 2022

Na meer dan twee jaar was het eindelijk zover: de 2e Parent Organisations Summit in München welke werd georganiseerd door de EFCNI (link naar hun website invoegen). Door Covid-19 is de Summit een aantal keer uitgesteld. 45 ouder- en patiëntenorganisaties uit meer dan 25 landen waren aanwezig.

Parent Organisations Summit - groepsfoto

De EFCNI is de eerste pan-Europese organisatie en het netwerk die de belangen van premature en pasgeboren baby's en hun families behartigt. Het brengt ouders, gezondheidsexperts uit verschillende disciplines en wetenschappers samen met het gemeenschappelijke doel om de gezondheid van premature en pasgeboren kinderen op de lange termijn te verbeteren. De visie van EFCNI is om elke baby de beste start in het leven te geven. 

Care4neo was daar aanwezig, om o.a. inspiratie op te doen en kennis te nemen van nieuwe inzichten. Er werden ook workshops gegeven die ons leren onze doelen nog beter en sneller te bereiken. Dan kun je denken aan fondsenwerving, lobbyen, het maken van beleid en hoe we wetenschappelijke zaken kunnen vertalen naar onze dagelijkse activiteiten. Met zoveel organisaties samen kunnen wij veel leren van andere organisaties en zo ons netwerk vergroten zodat we nog meer kunnen bereiken in het realiseren van onze doelstellingen (er zijn bijvoorbeeld ook andere Nederlandse organisaties aanwezig).  

Parent Organisations Summit - Care4Neo

(v.l.n.r. Namens Care4neo waren Gert-Jan van Steenbrugge (vrijwilliger), Sylvia Obermann (coordinator werkgroep Wetenschap) en Ilona Jochems (voorzitter) aanwezig) 

Wij zijn de oudste vereniging vanuit Europa en hebben daar ook een taak om jongere verenigingen op sleeptouw te nemen en hen te inspireren. Hier vind je de link naar de samenvatting van de summit https://www.efcni.org/parent-organisation-meeting/ 

De volgende Summit is mei volgend jaar. Care4Neo zal dan wederom aansluiten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

februari

januari

Sluiten