Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onderzoek naar relatie werk en zwangerschap tijdens Corona

woensdag 24 februari 2021

De Corona pandemie heeft invloed op het aantal vroeggeboortes. Die lijken in de lockdown van 2020 gedaald te zijn. De onderliggende redenen worden verder onderzocht door een consortium en Care4Neo is daar ook bij betrokken. Het zou natuurlijk geweldig zijn als met de nieuwe kennis in de toekomst een gedeelte van de vroeggeboortes voorkomen kan worden!

Op dit moment lopen er 2 onderzoeken waar Care4Neo aan meewerkt.

1. Werk en zwangerschap tijdens Corona

Bent u bevallen na 16-3-20 en heeft/ had u een betaalde baan (in loondienst of als zelfstandige) dan kunnen we uw hulp goed gebruiken! Ook als u nu zwanger bent, kunt u meedoen. 

Sinds de eerste Lockdown in maart 2020 is het aantal te vroeg geboren kinderen flink gedaald, zowel in Nederland als in andere landen. De oorzaak van de daling kennen we nog niet, er wordt gedacht aan de veranderingen in het werk van zwangeren. Dit willen we onderzoeken via een vragenlijst onderzoek. Hoe je mee kunt doen en meer informatie over dit onderzoek staat in deze link:

Werk en zwangerschap tijdens corona – Research Survey

De link naar de facebook pagina is:

https://www.facebook.com/Onderzoek-naar-Werk-en-Zwangerschap-106063461521430

2. De COPE studie

De Corona pandemie heeft veel impact op de zorg: veel ouders hebben meegemaakt dat afspraken geannuleerd werden, verzet of veranderd in een online afspraak. In de COPE studie wordt er onderzoek gedaan naar gevoelens en ervaringen in de zorg rondom zwangerschap en geboorte in tijden van Corona. Deze studie maakt deel uit van een internationale studie. In Nederland wordt deze studie uitgevoerd door Tilburg Universiteit en het Baby and Child Research Center van het Radboudumc en de Radboud Universiteit.

 Wilt u helpen om meer inzicht te krijgen in wat ouders kan helpen in deze tijden? Via de volgende link of de flyer onder aan deze pagina kun je meer lezen!

https://cope-study.com/337-2/

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Flyer COPE Studie547,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten