Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Deelnemers gezocht voor een online groepsgesprek en/of vragenlijst over traumatische bevalervaringen

maandag 19 juli 2021

Ben jij tussen drie maanden en vier jaar geleden bevallen en heb je deze bevalling als traumatisch ervaren of heb je (klachten van) een posttraumatische stress stoornis (PTSS) ontwikkeld? Dan kun je ons helpen bij het ontwikkelen van een ‘consultkaart’. Deze consultkaart is bedoeld om informatie te verschaffen over nazorg en de verschillende mogelijkheden om tot verwerking van de traumatische bevalervaring te komen.

Diverse beroepsgroepen en patiëntenorganisaties, waaronder Care4Neo, zijn bezig met de ontwikkeling van een consultkaart. We zijn op zoek naar vrouwen die een traumatische bevallingservaring hadden of PTSS (klachten) hebben ontwikkeld. Zo kun je je bevalling als naar hebben ervaren, er nachtmerries van hebben, of een PTSS hebben ontwikkeld. We zijn op zoek naar vrouwen die een dergelijke ervaring hebben. Je kunt je aanmelden voor het groepsgesprek en/of voor het invullen van een vragenlijst.

In het online groepsgesprek horen we graag wat jouw ervaringen waren rondom en na de bevalling. Zoals: hoe voelde je je, waar had je behoefte aan, wat heb je gemist, of wat heeft je juist goed gedaan? Centraal in het groepsgesprek staat wat voor jou belangrijke vragen zijn bij het afwegen van de verschillende mogelijkheden bij het verwerken van je bevallingservaring. Bijvoorbeeld: wat kan ik zelf ondernemen, hoe kom ik van mijn nachtmerries af, of wie kan mij helpen of begeleiden? Deze informatie zullen we gebruiken om de consultkaart te ontwikkelen.

Het groepsgesprek gaat online door en duurt maximaal 2 uur. De groep zal bestaan uit ongeveer 8 vrouwen die elk op hun manier een traumatische bevalervaring hebben doorgemaakt. Alles wat verteld wordt, wordt anoniem verwerkt. Dit groepsgesprek zal plaatsvinden op maandag 9 augustus 2021 tussen 19:30 en 21:30. Later deze zomer volgt hierover ook een vragenlijstonderzoek. Wanneer je je aangemeld hebt voor deelname aan de vragenlijst, krijg je deze via email doorgestuurd. Ook deze gegevens worden anoniem verwerkt.

Je kan je aanmelden voor het groepsgesprek of voor het invullen van de vragenlijst via: https://nl.surveymonkey.com/r/VL6CYZX

Bij het tot stand komen van de consultkaart wordt samengewerkt door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de Hellp Stichting en Stichting Zelfbewust Zwanger.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten