Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Deelnemers gezocht voor focusgroep!

donderdag 18 november 2021

Vanuit het LUMC, het Erasmus MC en het Radboudumc wordt binnenkort een onderzoek opgestart, genaamd de TINY-studie (Towards INdividualized care for the Youngest). Deze studie richt zich op de perspectieven op zorg bij (dreigende) extreme vroeggeboorte en zal onder andere bestaan uit focusgroepen met volwassenen die zelf extreem vroeg geboren werden. We vinden het belangrijk om ook jullie inzichten te leren kennen!

Focusgroepen

In groepen van 5 personen zullen de huidige Nederlandse richtlijn en zorg bij (dreigende) extreme vroeggeboorte besproken worden. Voorbeelden van thema’s waar we met jullie over willen spreken, zijn de behandelgrens bij 24 weken zwangerschapsduur, verschillende typen richtlijnen bij extreme vroeggeboorte en het betrekken van ouders bij beslissingen over extreem te vroeg geboren kinderen.

Naar wie zijn we op zoek?

Ben jij extreem vroeg geboren (minder dan 28 weken zwangerschap), boven de 18 jaar oud en zou je mening willen geven over het beleid rondom extreme vroeggeboorte? Meld je dan aan!

Praktische informatie

De focusgroepen zullen plaatvinden in het LUMC, wat op loopafstand is vanaf station Leiden CS. Ze staan nu gepland op donderdag 27 januari 2022 om 18-20u, vrijdag 28 januari 2022 om 13-15u en zaterdag 29 januari 2022 om 10-12u. Hierin kunnen nog wijzingen optreden in overleg met de deelnemers, zoals een alternatieve tijd, locatie (Nijmegen) of vorm (digitaal i.p.v. live). Ook is dit onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Aanmelding focusgroep

Herken je jezelf in deze oproep en wil je meedoen, meld je dan aan via TINYstudie@lumc.nl. Je zal dan nog aanvullende informatie krijgen van de onderzoekers. Heb je nog vragen over dit onderzoek en/of andere vragen? Neem dan ook contact op via het mailadres van de studie: TINYstudie@lumc.nl. Jouw hulp wordt enorm gewaardeerd!

De onderzoekers,

Lien De Proost (PhD-student, Erasmus MC / LUMC)
Angret de Boer (Arts-onderzoeker, LUMC / Radboudumc)
Dr. Rosa Geurtzen (Kinderarts-fellow neonatologie, Radboudumc)
Dr. Joanne Verweij (Gynaecoloog-perinatoloog, LUMC)

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten