Ons telefoon: (010) 737 0256 Ons e-mailadres: info@care4neo.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onderzoek Arbeidsparticipatie en studie ouders met zorgintensief kind naar de Tweede Kamer

donderdag 24 juni 2021

In het laatste kwartaal van 2020 en begin 2021 hebben jullie via interviews deelgenomen aan het onderzoek ”Arbeidsparticipatie en studie ouders met zorgintensief kind”. Slim Beleid, De Beleidsonderzoekers en Andriessen Arbeidsparticipatie hebben dat onderzoek in opdracht van het Ministerie van VWS uitgevoerd. Het project heeft twee producten opgeleverd: een onderzoeksrapport en een praktische brochure met tips voor ouders met een zorgintensief kind en deskundigen die hen ondersteunen.

Het heeft heel lang geduurd voordat Minister de Jonge deze stukken naar de Tweede Kamer stuurde. Op 21 juni was het zo ver. De brief en het rapport zijn hier te vinden:

De brochure is hieronder te downlaoden. Deze zal binnenkort ook op de websites of LinkedInpagina’s van de betrokken onderzoekers te vinden zijn. De stukken worden als het goed is besproken tijdens een commissievergadering van de Tweede Kamer op 24 juni: Agenda

We waren als onderzoekers erg onder de indruk van de ervaringen en strijdbaarheid van de deelnemende ouders. We hopen dat de resultaten van deze studie een structurele verandering ten goede in gang gaan zetten, met meer begrip, waardering en bestaanszekerheid voor ouders. Download de brocchure hieronder of klik hier om hem online te lezen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Infographic ouders met zorgintensief kind3,4 MBapplication/pdfdownload

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten